Doi morți, prea săraci ca să fie primiți în capelă! Reacția imediată a primăriei la gestul preotului

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/12/2019, 15:16
Doi morți, prea săraci ca să fie primiți în capelă! Reacția imediată a primăriei la gestul preotului GALERIE FOTO
Preotul este acuzat că nu i-a primit pe cei doi morți în capelă pe motiv că sunt săraci. Sursa foto - facebook

Doi morți s-au dovedit prea săraci ca să fie primiți în capelă! Situația cu adevărat revoltătoare s-a petrecut în comuna vrânceană Urecheşti. Acum, preotul din comună este acuzat de localnici că a ţinut trupurile neînsufleţite a doi bărbaţi, timp de două nopţi, în magazia de lemne a bisericii.

Doi morți, prea săraci ca să fie primiți în capelă!

Oamenii spun că n-ar exista nicio explicație logică. Singurul considerent al părintelui este acela că ar fi prea săraci. Vorbim despre doi bărbaţi beneficiari ai legii ajutorului social. Unul dintre ei a murit la finalul săptămânii trecute.

A fost o moarte dură, acesta încetând din viață din cauza unui hematom pe creier. Rudele l-au dus la biserică, dar preotul a decis să-l mute în magazia de lemne, alături de altă persoană care murise tot atunci.

Reacția imediată a primăriei la gestul preotului

Despre caz nu s-ar fi aflat niciodată dacă sora unui dintre decedați nu s-ar fi decis să ceară socoteală. „Fratele meu a murit duminică, au venit cei de la Criminalistică, au constatat decesul şi a fost dus la biserică.

Când m-am dus să-l văd, am rămas şocată, pentru că era depus în magazia de lemne, alături de altă persoană decedată.

I-am spus preotului că ştiu că are capelă mortuară, dar acesta n-a vrut să-l mute decât după două zile, nu e prima oară când face aşa ceva”, a declarat Mihaela Icovoiu, sora decedatului, pentru realitateadevrancea.net.

Culmea, atunci când a aflat despre întreaga situație, primarul comunei s-a arătat mai mult decât nemulțumit și s-a implicat imediat. “Era un om, nu contează că era sărac sau bogat, trebuie să aibă parte de acelaşi tratament din partea bisericii.

Noi, ca instituţie, dar şi eu, ca persoană fizică, ne-am ocupat de plata celor necesare pentru înmormântarea celor doi decedaţi”, a declarat Nistor Bratosin, primarul comunei.

Precizăm că preotul Gicu Petrea, arătat cu degetul de localnici pentru această situaţie, nu a răspuns la telefon.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×