Discurs emoționant al președintelui El Salvador. Mesajul către cetățeni a devenit viral. VIDEO

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 19:23
Discurs emoționant al președintelui El Salvador. Mesajul către cetățeni a devenit viral. VIDEO
Ce măsuri a luat președintele Nayib Bukele în contexul pandemiei de coronavirus: ”Să ne sacrificăm toți un pic”. Sursa foto: Facebook.com

Șeful statului El Salvador Nayib Bukele (38 de ani) a ținut un discurs emoționant legat de situația grea prin care trece întreaga lume în momentul de față de cauza COVID-19. Președintele a anunțat măsurile pe care le va lua în contexul pandemiei de coronavirus vorbind atât de sănătate, cât și de economie.

Președintele El Salvador, măsuri radicale în plină pandemie de coronavirus

Fiecare țară afectată de coronavirus încearcă să ia cele mai bune măsuri în lupta cu virusul care continuă să facă victime în întreaga lume. Nayib Bukele este președintele El Salvador din 2019 fiind o figură politică extrem de controversată, dar a surprins pe toată lumea cu deciziile luate în plină pandemie de coronavirus. 

Șeful statului El Salvador a luat decizia de a suspenda în următoarele 3 luni plata facturilor, chiriilor, precum și a ratelor. Președintele a ținut să explice cum se vor efectua plățile la finalul acestor luni și a precizat că acestea vor fi eșalonate.

„Am decis să suspendăm plata la energie electrică pe 3 luni. Factura la apă, așa cum facem și cu energia electrică. Suspendăm pe 3 luni plățile la telefon, TV și internet. 

Iata un discurs de Presedinte!Din pacate, el este presedintele El Salvador ului, Nayib Bukele.

Posted by Floriana Jucan on Monday, March 23, 2020

Nayib Bukele a stabilit 30 de măsuri legat de COVID-19

La fel suspendăm și plățile de credit pentru casele comerciale și dacă ai luat un televizor sau un frigider. De asemenea, se suspendă creditele pentru automobile sau motociclete, la fel nu vor fi aplicate pentru că se aplică aceste măsuri. 

Înghețăm plățile la creditele ipotecare. Vom suspenda și chiriile timp de 3 luni, această măsură nu a fost anunțată înainte, dar face parte tot din cele 30 de măsuri. Se suspendă chiriile timp de 3 luni și facem asta ca să nu fie în a patra lună 4 facturi. O să facem în așa fel încât aceste trei luni să fie diluate pe timpul restant al contractului”, a declarat președintele El Salvador.

De asemenea, președintele El Salvador a ținut să aducă în discuție angajatorii și firmele care și-au trimis acasă angajații fără a le plăti în continuare salariile care li se cuvine. Șeful statului a mai declarat că va urca în duba poliției cu propriile mâini hoții care fac jafuri perioada aceasta.

„Persoanele care au fost trimise acasă fără salariu de acei proprietari care nu au conștiință de această criză, taximetriștii și mulți alții… Aici vor exista mulți bani în circulație pentru ajutoare, pentru construirea spitalelor, pentru orice plăți odată ce am anunțat aceste măsuri”, a completat Nayib Bukele.

În plus, primul om în El Salvador a anunțat că prețul coșului de cumpărături va fi controlat de acum înainte și se va pune un preț pe alimentele de bază cum ar fi orez, fasole, ouă, lapte sau carne de pui. Această măsură se impune pentru ca toată populația să aibă acces și să nu moară de foame sau să facă abuzuri perioada aceasta.

„Voi duce la dubă pe oricine atinge un bănuț. Sunt antreprenori preocupați că o să înregistreze minusuri în această perioadă. Aveți bani pentru a trăi 10-20 vieți, asta înseamnă că nu o să trăiți suficient ca să-i cheltuiți! Gândiți-vă că trebuie să trăiți. 

Când o să fie nevoie de un pat la spital și nu o să puteți respira, cel mai important n-o să fie contul bancar! Ce o să vă doriți o să fie un ventilator medical. Deci nu vă gândiți că o să pierdeți 20% din capital! Mulțumește-te că ești viu și că mai ai celălalt 80%. (…)

Gândiți-vă la familia voastră, nu vă gândiți că sunteți imuni pentru că nimeni nu este imun. Vedem că și tinerii se îmbolnăvesc, inclusiv nou-născuții pot face coronavirus”, a mai transmis președintelui Nayib Bukele, potrivit AS.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×