Vas de croazieră autorizat să acosteze în Australia! Zeci de persoane aflate la bord sunt infectate cu coronavirus

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 18:27
Vas de croazieră autorizat să acosteze în Australia! Zeci de persoane aflate la bord sunt infectate cu coronavirus GALERIE FOTO
Nava de croazieră are la bord mai multe persoane infectate cu coronavirus. Sursa foto - hepta.ro

Un vas de croazieră a fost autorizat să acosteze în Australia! Nu toată lumea este încântată de această situație, mai ales că, zeci de noi cazuri de COVID-19 au fost depistate în rândul celor circa 800 de pasageri aflaţi la bord.

Vas de croazieră autorizat să acosteze în Australia!

Nava de croazieră Artania a fost inițial ţinută la distanţă de coastele australiene, dar în cele din urmă cei de la  Freemantle și-au dat acordul. De remarcat că majoritatea pasagerilor sunt germani. Vasului i s-a solicitat la început părăsirea apelor australiene.

Autoritățile de la Antipozi ar fi vrut ca vasul să îşi continue călătoria planificată în Africa de Sud. Şapte pasageri au prezentat iniţial rezultate pozitive la testele pentru coronavirus

Zeci de persoane aflate la bord sunt infectate cu coronavirus

Australia a raportat cazuri importate de COVID-19 după sosirea recentă a navelor de croazieră în portul Sydney, pe coasta de est a statului New South Wales.

Premierul statului Australia de Vest, Mark McGowan, a declarat  că decizia de a permite navei de croazieră să acosteze a fost determinată de un focar de coronavirus la bord, care a atins un nivel „critic”.

De altfel, membrii serviciilor sanitare care au urcat la bord au identificat 46 de cazuri suspecte de COVID-19, dintre care un pacient a necesitat spitalizare.

Alţi doi pacienţi au fost evacuaţi de pe vas săptămâna aceasta şi, în cele din urmă, spitalizaţi.

Trebuie specificat că un alt vas de croazieră, Magnifica, este programat să plece la finalul acestei săptămâni din Freemantle.

Un al treilea vas de croazieră, Vasco da Gama, a acostat aici și pasagerii australieni aflaţi la bord urmează să fie plasaţi în carantină.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×