Rusia, măsură de urgență împotriva coronavirusului. Vladimir Putin închide toate granițele

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 17:29
Rusia, măsură de urgență împotriva coronavirusului. Vladimir Putin închide toate granițele GALERIE FOTO
Vladimir Putin a fost de acord cu închiderea granițelor. Sursa foto - hepta.ro

Rusia a fost nevoită să ia o măsură de urgență împotriva coronavirusului. Îşi va închide total frontierele începând de luni pentru a lupta contra răspândirii noului COVID-19. Anunțul a fost deja confirmat de autorităţile ruse.

Rusia, măsură de urgență împotriva coronavirusului

Astfel, potrivit unui decret guvernamental, Rusia „va închide temporar traficul” la toate punctele de frontieră rutieră, feroaviară şi maritimă de la intrare şi ieşirea din ţară începând de luni, la miezul nopţii (duminică, ora 21.00 GMT).

Ţara, care a interzis deja toate zborurile internaţionale, a înregistrat 1.264 de cazuri de Covid-19. Diplomaţii ruşi şi şoferii de camioane, printre alţii, vor fi exceptaţi de la această regulă

Vladimir Putin închide toate granițele

Vă reamintim că, în urmă cu doar 24 de ore, Rusia a închis temporar restaurantele la nivel naţional – pe o perioadă de nouă zile – începând de sâmbătă, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Restaurantele vor putea însă să efectueze livrări în această perioadă, a stabilit premierul Mihail Mişustin prin acest decret. Autorităţile speră astfel ca ruşii să rămână acasă – în pofida faptului că izolarea nu este obligatorie.

Toate regiunile din ţară au primit ordinul să suspende de la 28 martie la 5 aprilie activităţile restaurantelor. În documentul difuzat pe site-ul Guvernului, Mişustin le cere totdată autorităţilor regionale să le recomande ruşilor să-şi limiteze călătoriile, inclusiv vacanţele turistice.

Casele de odihnă, pensiunile, taberele pentru copii, sanatoriile şi hotelurile gestionate de structuri publice urmează, de asemenea să fie închise până la 1 iunie, a anunţat Guvernul.

Aceste anunţuri au loc după ce preşedintele rus Vladimir Putin a hotărât ca săptămâna viitoare să fie liberă – iar salariile să fie plătite. Putin a anunţat tot atunci o serie de ajutoare destinate gospodăriilor şi întreprinderilor şi a amânat ”votul popular” privind reforma constituţională care ar urma să-i permită să rămână, teoretic, la putere încă două mandate până în 2036.

Însă nicio izolare obligatorie nu a fost ordonată, ca în cazul celor trei miiarde de persoane izolate pe planetă. Primarul capitalei ruse Serghei Sobianin a avertizat că numărul cazurilor probabil că este ”mai semnificativ”.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×