DOCUMENT OFICIAL. Cum a ajuns imnul național „Deșteaptă-te, române” să lupte cu noul coronavirus

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 18:56
DOCUMENT OFICIAL. Cum a ajuns imnul național „Deșteaptă-te, române” să lupte cu noul coronavirus
Cum a ajuns imnul național "Deșteaptă-te, române" să lupte cu noul coronavirus. Sursa foto: Hepta

Cetățenii români au auzit, sâmbătă, în jurul orei 17:00 imnul național al României, de la megafoanele mașinilor de poliție, iar Marcel Vela ne-a pregătit multe astfel de momente de acum încolo.

„Deșteaptă-te, române” se va auzi în fiecare weekend, de patru ori

Este primul moment dintr-un lung șir de cântări, după ce Marcel Vela, ministrul de Interne, a semnat un ordin ce prevede difuzarea cântecului național în fiecare zi de weekend, la ora 17:00 și 21:00, pe durata stării de urgență.

Ordinul semnat de Vela presupune ca mașinile Poliției Române, Poliției de Frontieră și cele din dotarea Jandarmeriei Române să difuzeze ”Deșteaptă-te, române!” în fiecare zi de sâmbătă și duminică, la ora 17:00 și 21:00, atâta timp cât va fi instituită starea de urgență.

Potrivit ordinului respectiv, românii vor putea asculta primele trei strofe din imnul național prin sistemele de avertizare acustică ale autospecialelor din dotarea MAI, în semn de respect față de cadrele medicale și față de românii care respectă măsura distanțării sociale.

Ordinul semnat sâmbătă presupune și implicarea șefilor de structuri ale MAI pentru a asigura „pregătirea tehnică a autospecialelor, astfel încât mesajul sonor să fie redat corect, cu claritate și la intensitate adecvată”.

Imnul, în cinstea cadrelor medicale și a românilor de respectă măsurile de distanțare socială

Ordinul semnat de Marcel Vela
Ordinul semnat de Marcel Vela

Reglementarea aprobată de Vela intră în vigoare chiar de azi. De altfel, pe străzile din România a răsunat deja „Deșteaptă-te, române!”, urmând să se audă din nou și la ora 21:00.

Imnul național se va auzi și la frontierele țării noastre, acolo unde Poliția de Frontieră și autospecialele Jandarmeriei au fost staționate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×