Directorul Spitalului Medical Focşani refuză să pună la dispoziţia autorităţilor stocurile. Ce motiv invocă managerul

în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 19:05
Directorul Spitalului Medical Focşani refuză să pună la dispoziţia autorităţilor stocurile. Ce motiv invocă managerul
Stocuri de echipamente pentru coronavirus INQUAM - George_Calin

După problemele grave de la Suceava, acolo unde un focar de coronavirus izbucnit la spitalul principal al orașului a dus la închiderea temporară a unității, cu probleme similare se confruntă și Spitalul Militar Focșani. Și în unitatea medicală din Vrancea au fost depistate pozitiv mai multe cadre medicale, iar oficialitățile locale se confruntă acum și cu o altă problemă: comportamentul managerului spitalului.

Situație incredibilă la spitalul din Focșani. Directorul unității refuză să pună la dispoziție stocurile, pe motiv că e obosit

În ultimele zile, 57 de cadre medicale angajate la unitatea medicală din Focșani au fost testate, iar o parte dintre ele s-ar afla la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean. Nu mai puțin de 20 au fost depistate pozitiv cu COVID-19.

În tot acest haos medical, conducătorul unității medicale nu a dat curs invitației la ședința Consiliului de Administraţie, unde ar fi trebuit să se discute răspunsul instituţiei medicale la criza medicală.

”Din păcate, nu s-a prezentat nimeni din conducerea Spitalului Judeţean, nici reprezentantul Consiliului Judeţean şi nici celelalte persoane chemate. Managerul Constantin Mîndrilă a refuzat să ne pună la dispoziţie sala de şedinţe şi secretariatul, spunându-ne chiar că este hărţuit cu aceste şedinţe, că este obosit.

A spus că poate fi şi suspendat că nu-l interesează. Totodată, n-a vrut să pună la dispoziţia CA-ului niciun document legat de stocuri, de necesar, de lucrurile de care au nevoie medicii în acest moment.

A mai afirmat că nu toate secţiile din spital trebuie protejate la fel şi că ne trimite documente prin e-mail.

Practic, Constantin Mândrilă, în plină stare de urgenţă, cu atâtea probleme de rezolvat şi clarificat la Spitalul Judeţean, refuză să vină la o şedinţă extrem de importantă a CA”, a declarat dr. Dragoş Cozma, membru al CA din partea Ministerului Sănătăţii, conform mediafax.

În cadrul întrunirii de joi de la Spitalul Judeţean din Focşani, la ordinea zilei erau discuțiile legate de situația stocurilor şi măsurile luate pentru a asigura materialele necesare spitalului, precum şi planul de instruire a personalului medical şi TESA, pentru situaţia în care se intra stadiul 3 şi 4 al epidemiei de COVID-19.

Spitalul din Focșani rămâne închis

În cursul zilei de joi, oficiali ai Ministerului au afirmat că s-a luat decizia ca spitalul din Focșani să rămână închis, urmând a se decide ulterior în ce condiții va fi redeschis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×