Directoarea ANM anunță cum va fi vremea săptămâna viitoare: ”Temperaturi care se apropie de maximul unei zile de vară”

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Prognoza meteo
04/10/2019, 18:28
Directoarea ANM anunță cum va fi vremea săptămâna viitoare: ”Temperaturi care se apropie de maximul unei zile de vară”
Vremea va începe să se îndrepte de marți, 8 octombrie. Sursa foto: descopera.ro

Directoarea Agenției Naționale de Meteorologie Elena Mateescu a vorbit despre temperaturile care se vor înregistra săptămâna viitoare. Meteorologii anunță că temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă a anului, dar de pe 8 octombrie temperaturile vor fi aproape de cele de vară. 

ANM a emis o informare de vreme rea care va cuprinde toată țara

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ploi și vreme rea. În intervalul 3 octombrie, ora 4:00 – 5 octombrie, ora 9.00 sunt așteptate fenomene de instabilitate atmosferică, ploi moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului, iar și scăderi ale temperaturilor. Așadar, în weekend-ul acesta ploile se vor extinde și vor cuprinde treptat toate regiunile țării. Cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp, iar izolat 40 l/mp.

Temperatura maximă care se va înregistra în București weekend-ul acesta va fi de 16 grade, în timp ce minima se va înregistra în jurul valorii de 7-8 grade. Ploile vor continua să cadă chiar și în noaptea aceasta, iar cantitățile de apă vor atinge 15-20 de grade Celsius. Începând de sâmbătă dimineață va intra în vigoare o informare meteorologică și temperaturile vor fi tot în scădere.

Astăzi am avut parte de o zi de toamnă veritabilă. În mai multe zone montane au căzut chiar și primii fulgi de nea. Meteorologii au avertizat populația că temperaturile vor scădea în următoarele zile și va fi mai frig. Valul de aer rece va sta deasupra țării până marți, 8 octombrie. Temperaturile diurne nu vor depăși 15 grade Celsius.

Vremea se îndreaptă începând de marți, 8 octombrie
Ploile, vremea rece și vântul vor pune stăpânire pe toată țara. Sursa foto: adevarul.ro

Temperaturile vor fi în scădere până pe 8 octombrie

„Răcirea va fi prezentă în toată țara până marți, 8 octombrie. Vorbim de temperaturi mai coborâte decât perioada din calendar. Spre sfârșitul săptămânii sunt așteptate 13 sau 14 grade, sunt minus 0 grade în zonele depresionale”, a precizat Elena Mateescu, conform jurnalul.antena3.ro.

Directoarea ANM ne aduce o veste bună: în octombrie vom mai avea parte de zile frumoase. Săptămâna viitoare, marți, 8 octombrie, temperaturile vor începe să crească și se vor apropia de maxima unei zile de vară.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×