Din ce partid făcea parte Dacian Cioloş în tinereţe! FOTO. Dezvăluire incredibilă

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
09/12/2018, 09:57
Din ce partid făcea parte Dacian Cioloş în tinereţe! FOTO. Dezvăluire incredibilă GALERIE FOTO
Dacian Cioloş a făcut parte dintr-un partid în tinereţe

Dacian Cioloş ar fi făcut parte în tinereţe din organizaţii considerate ultranaţionaliste. În 1990, acesta intra în politică la PUNR şi era vicepreşedintele Junimii Uniunii Vatra Românească. Dezvăluirile au fost făcute de Gazeta de Cluj, care evidenţiază că fost premier nu este tehnocrat, fără trecut politic, aşa cum a fost asimilat atunci când a fost prim-ministru în Guvernul tehnocrat.

Publicaţia aminitită a publicat şi un document din care reiese apartenenţa lui Cioloş la PUNR: „Dacian Cioloș se erijează acum în mare salvator al României, când imediat după căderea regimului comunist, îmbrățișa o doctrină naționalistă extremistă, aspecte pe care Dacian Cioloș a încercat să le țină în secret. Dacian Cioloș a fost cândva un ultranaționalist extremist, școlit pe băncile PUNR”, scriu jurnaliștii clujeni.

Din ce partid făcea parte Dacian Cioloş în tinereţe

Dacian Cioloş a negat informaţiile şi spune că a partticipat, în schimb, la unele activităţi culturale în perioada amintită:  „Nu am fost niciodată membru PUNR și în niciuna dintre organizațiile acestui partid. În primele zile de după Revoluție, împreună cu mai mulți colegi studenți, am participat la câteva acțiuni de protejare a unor obiective culturale din Cluj.”

Documentul care atestă adeziunea lui Dacian Cioloş la partidul PUNR
Documentul care atestă adeziunea lui Dacian Cioloş la partidul PUNR

„Unele acțiuni de acest fel erau organizate și de Junimea Vatra Românească, una dintre primele organizații civice apărute după 1990 care, în contextul de atunci, oferea studenților posibilitatea de a se manifesta civic în acele momente.

Am fost, pentru scurt timp, împreună cu alți colegi studenți la întâlniri ale acestei organizații, dar nu am mai continuat din momentul în care au început discuțiile despre constituirea unei organizații politice de tineret PUNR. În acel moment am avut posibilitatea să merg la studii în Franța și acest lucru a devenit o prioritate. Nu am deținut nici o funcție în partid”, a afirmat Dacian Cioloș

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×