Dimensiunile tragediei din China. Un copil cu handicap a murit din lipsă de îngrijire, după ce tatăl său a fost băgat în carantină

Adrian Ilie   
în Stiri mondene
04/02/2020, 09:57
Dimensiunile tragediei din China. Un copil cu handicap a murit din lipsă de îngrijire, după ce tatăl său a fost băgat în carantină
03 February 2020, China, Shandong: Volunteers from a public welfare alliance disinfect an administrative area amid the outbreak of the coronavirus. Photo: Yu Fang/SIPA Asia via ZUMA Wire/dpa

Doi oficiali chinezi au fost demiși după ce un adolescent cu paralizie cerebrală a murit la scurtă vreme după ce tatăl său, singura persoană care-l îngrijea, a fost băgat în carantină fiind suspect de infecție cu coronavirus, transmite BBC.

Lăsat fără apă și mâncare

Yan Cheng (16 ani), a fost găsit mort miercuri, la o săptămână după ce tatăl și fratele său au fost plasați în carantină.

În această perioadă, băiatul a fost hrănit de numai două ori.

Secretarul local al Partidului Comunist și primarul din orașul Huajiahe au fost demiși din cauza scandalului izbucnit, mai ales că acest caz a circulat pe rețelele de socializare.

Autoritățile au anunțat că va fi deschisă o anchetă privind circumstanțele în care a murit băiatul.

Familia locuia în provincia Hubei, zona în care a izbucnit epidemia de coronavirus.

Potrivit presei locale, tatăl adolescentului a postat pe rețeaua chinezească de social media Weibo un mesaj prin care a cerut ajutor explicând că fiul său a rămas singur fără apă și mâncare.

O boală gravă

Paralizia cerebrală este numele generic pentru un grup de afecțiuni care apar încă din primii de viață și care afectează mișcarea și coordonarea. Simptomele variază și pot include tremurat, distrofie sau rigiditate musculară, probleme cu înghițitul și tulburări legate de vedere, vorbire și auz.

Epidemia de coronavirus a ucis până acum 425 de oameni în China, dintre care 64 în ultimele 24 de ore, transmite AFP, citată de Agerpres. Au fost confirmate peste 2.300 de cazuri noi de infecție. Numărul total al infecțiilor este de aproape 20.000. Boala s-a întins în peste 20 de țări.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×