DIICOT își va suspenda activitatea în semn de proteste față de OUG pe justiție! Care este perioada

Raluca Ogaru    Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
25/02/2019, 16:44
DIICOT își va suspenda activitatea în semn de proteste față de OUG pe justiție! Care este perioada GALERIE FOTO
DIICOT protestează față de OUG pe justiție

Decizie surprinzătoare luată de DIICoT. Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism  Își va suspenda activitatea în următoarele două săptămâni. Totul, în semn de protest față de ordonanța de urgență pe Justiție.

Mai exact reprezentanții instituției au hotărât ca începând de marți să-și întrerupă întreaga activitate până vineri, 8 martie. În acest mod, DIICOT a ales să protesteze față de ordonanța de urgență care aduce  modificări în privința legilor  Jsutiției. Respectiva OUG a fost adoptată recent de Guvern.

DIICoT protestează față de OUG pe jutiție

Decizia a fost luată în urma votului Adunării Generale a procurorilor din cadrul DIICOT. Astfel, cu 221 de voturi exprimate dintr-un total de 231 de procurori, reprezentanții instituției au hotărât să suspende întreaga activitate zilnic, între orele 8:00 și 12:00, de mâine și până pe 8 martie.

DIICOT anunță suspendarea activității
DIICOT anunță suspendarea activității

 Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism protestează față de modalitatea în care puterea executivă, în calitate de legiuitor delegat, a înțeles să adopte a patra modificare legislativă într-un interval de 6 luni, prin ordonanță de urgență, a ”legilor justiției”, acte normative organice de a căror claritate și predictibilitate depinde însăși normala funcționare a sistemului judiciar. Aceste serii de modificări substanțiale inițiate în decursul a câtorva luni sunt de natura să afecteze grav atât activitatea Consiliului Superior al Magistraturii, pe cea a Ministerului Public, cât și buna funcționare și stabilitatea sistemului de justiție în ansamblu, cu consecințe asupra modului de înfăptuire a actului de justiție” , se arată în comunicatul transmis de DIICOT

Ce spune Viorica Dăncilă despre retragerea OUG

În contextul protestului  DIICOT, premierul României anunță că  exclude posibilitatea ca ordonanța de urgență sa fie retrasă, însă pot apărea anumite modificări. „Am spus întotdeauna că dăm dovadă de flexibilitate, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm şi la lucrurile bune din dorinţa onora de a face acest lucru. Mai vreau să spun un lucru legat de acest aspect: poate unele lucruri nemulţumesc. Argumentate, ele pot fi schimbate şi cred că dialogul este foarte important” , a declarat Viorica Dăncilă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×