Digi24 a fost somată de CNA: „O minciună de la cap la coadă”

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
07/05/2020, 21:09
Digi24 a fost somată de CNA: „O minciună de la cap la coadă”
Digi 24 a fost somată de CNA sursa foto: paginademedia.ro/captura Digi 24

Digi24 a fost somată de CNA pentru o știre falsă, dată înainte de Paște, cu un călugăr influencer, așa cum era trecut pe burtieră, care instiga oamenii să meargă la biserică în Noaptea de Înviere.

Digi 24, somată de CNA

Potrivit paginademedia.ro, Consiliul Național al Audiovizualului a somat postul Digi24 pentru o știre dată înainte de Paște, despre un „călugăr influencer” care „instiga” oamenii să meargă la Biserică de Înviere.

Radu Herjeu, membru CNA, cel care a și propus sancțiunea, a spus că este o minciună totală. „Materialul, citind ce a scris părintele pe Facebook, e o minciună de la cap la coadă. Omul n-a instigat pe nimeni să vină la Biserică”.

De asemenea, CNA a reproșat postului de televiziune că „nu a prezentat cu bună-credință știrea” și „nu a prezentat și punctul de vedere al preotului” .

„Omul a spus că el speră ca Dumnezeu să dea autorităților ideea să permită oamenilor să meargă la Biserică măcar o oră. Asta nu e instigare. Să spui fără să prezentanți nicio secundă…

În niciunul dintre materiale nu a fost prezentată postarea părintelui respectiv. N-ați dat citatul din el. Dacă l-ați fi dat, ar fi văzut toată lumea ce zice el.

De ce ați discutat atât de mult despre o postare fără să o prezentați? Din punctul meu de vedere informația nici nu a fost corectă și nici nu a fost prezentată cu bună-credință”, a spus Radu Herjeu.

Potrivit aceleaiși surse, somația a mai fost votată și de Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Orsolya Borsos, Ramona Sorescu și Nicolae Bălașa.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×