Imagine emoționantă! Cu ce au fost înlocuiți enoriașii într-o biserică din România

Dan Suta   
în Stiri mondene
13/04/2020, 17:35
Imagine emoționantă! Cu ce au fost înlocuiți enoriașii într-o biserică din România
Credincioșii, înlocuiți cu florile la slujba de Florii, într-o biserică din Moldova. Sursa foto: știripesurse.ro

Slujba de Florii s-a ținut cu ușile închise în bisericile din România și așa va avea loc și cea a Învierii Domnului. Pornind de la această realitate, ctitorul unei biserici din județul Vaslui a avut o idee cu totul specială pentru a înlocui golul ocupat cândva de credincioși.

Credincioșii, înlocuiți cu flori într-o biserică din Vaslui

Gheorghe Grădinaru, ctitorul bisericii din localitatea vasluiană Vadurile nu a avut liniște până nu a umplut locurile lăsate goale de enoriași la slujba de Florii care a avut loc ieri.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Acesta s-a consultat cu episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie și a pus în locurile libere din lăcașul de cult mai multe flori.

„Probabil vă veți întreba, cum m-am întrebat și eu, atunci când am intrat în biserică: ce caută acele ghivece de flori în biserică sau pe strane? Locul lor ar trebui să fie într-o florărie. Ctitorul bisericii din Vadurile (Vaslui), Gheorghe Grădinaru, a avut o idee superbă: fiecărui ghiveci de flori îi corespunde un credincios, care nu a putut veni de Florii la biserică”, a declarat impresionat episcopul Ignatie, potrivit știripeurse.ro.

Prescura și vinul vin livrate la domiciliu anul ăsta

„Deci, fiecare credincios este ca o floare. Astfel i-am avut și pe credincioși ca niște flori la Liturghia de Florii. Mesajul: credincioșii sunt adevăratele noastre flori, ale slujitorilor. Doamne, ține-ne florile!”, a mai spus acesta.

Pentru a evita infectarea cu virusul SARS-COV-2, guvernul României a decis închiderea bisericilor, permițând totodată preoților să oficieze slujbele, multe dintre acestea fiind transmise cu ajutorul tehnologiei, la televizor sau pe Facebook.

Preoții au găsit o soluție și pentru ca enoriașii să primească prescura și vinul oferite la împărtășanie, așa cum prevedea datina, an de an.

Întrucât anul ăsta nu mai e posibilă deplasarea la biserică pentru a primi sfânta împărtășanie, credincioșii pot face cerere la biserica de care aparțin și pot primi la domiciliu un pachețel cu prescură și vin, sfințite de preoți.

biserică
Ideea de a pune flori în locul enoriașilor i-a venit ctitorului bisericii din comuna Vadurile. Sursa foto: știripesurse.ro
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×