Dezvăluire din culise. Cine i-a oferit votul decisiv Laurei Codruța Kovesi în Comisia CONT

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
27/02/2019, 13:37
Dezvăluire din culise. Cine i-a oferit votul decisiv Laurei Codruța Kovesi în Comisia CONT GALERIE FOTO
Laura Codruța Kovesi a primit 12 voturi în comisia CONT

Europarlamentarul Cristian Preda a făcut o dezvăluire din culisele votului din comisia CONT cu privire la candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. Într-un editorial publicat în Adevărul, Cristian Preda a scris cum ar fi obținut fosta șefă a DNA 12 voturi din partea comisiei.

Cine i-a oferit votul decisiv Laurei Codruța Kovesi în Comisia CONT

„Nu sunt membru al vreuneia din cele două comisii, dar cum unul dintre candidaţi era românca Laura Codruţa Kovesi (LCK), am mers s-o ascult. Cinci sunt lucrurile pe care le-am trăit la audieri şi pe care nu le-aţi putut vedea la tv. Vi le împărtăşesc mai jos, cu credinţa că pot completa tabloul unui moment important pentru istoria noastră europeană”, și-a început Cristian Preda materialul despre votul din comisia CONT pentru Laura Codruța Kovesi.

Fosta șefă a DNA a obținut 12 voturi în comisia CONT, candidatul francez a obținut 11 voturi, în timp ce candidatul german a obținut un singur vot. „Aş menţiona, întâi de toate, remarca unui coleg din Luxemburg, care ştie binişor română şi care stătea chiar lângă mine. Când a auzit că Grapini o întreabă pe LCK „ce veţi face ca şi şef?”, a corectat-o imediat. „se zice: ca şef, nu: ca şi şef!”. Din fericire, pentru limba română, eminenta lingvistă nu l-a auzit”, a scris europarlamentarul.

Laura Codruta Kovesi a primit 26 de voturi în comisia LIBE
Laura Codruta Kovesi a primit 26 de voturi în comisia LIBE

Laura Codruța Kovesi a primit 12 voturi în comisia CONT

„Al patrulea lucru mă priveşte chiar pe mine: am votat ultimul, întrucât – deşi nu sunt membru al CONT – l-am înlocuit pe un coleg neamţ din PPE, pe care-l cheamă Zeller şi e, de aceea, la capătul listei. Ţinând seama de rezultatul final – 12 voturi pentru LCK, 11 pentru candidatul francez şi unul pentru cel din Germania – aş putea zice că am avut votul decisiv :)!”, a adăugat Cristian Preda.

Europarlametarul susține că mai mulți membri PSD au fost vizibil afectați de rezultatul votului. „În fine, e păcat că n-aţi putut vedea feţele pesedistelor Ţapardel, Zoană şi Grapini când s-au anunţat rezultatele. Nu am cuvinte pentru a descrie combinaţia unică de ură şi decepţie de pe aceste chipuri”, a mai scris Preda.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×