Dezbatere neașteptă în Ajun: Moș Crăciun este femeie?

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/12/2018, 10:52
Dezbatere neașteptă în Ajun: Moș Crăciun este femeie?
Moș Crăciun este femeie?

În Ajunul Crăciunului nu se împart numai gânduri bune și cadouri, ci se țin și dezbateri total neașteptate legate de Moș Crăciun și sexul lui. Când auzim de vestitul moș, cu toții ne imaginăm un bătrân, plinuț, cu o barbă stufoasă, însă cum ar fi dacă el ar fi o femeie?

Nu ar putea împărtăși la fel de bine bunătate și bucurie? Răspunsul l-a căutat un consilier din Newton Aycliffe, lângă Durhan, care s-a plâns de o femeie care a fost distribuită în rolul de moș, în parada de Crăciun a orașului. Așadar, consilierul Arun Chandran, care se opunea vehement ideii unei femei în rolul de moș, a declarat pentru The Times că rolul este potrivit doar pentru bărbați.

Dezbatere în Ajun: Moș Crăciun este femeie?

”Înțelegerea mea este că Moș Crăciun,sau Tatăl Crăciunului, este un rol masculin. N am nicio problemă cu doamna Claus. Dar Moș Crăciun, este cunoscut în întreaga lumea drept un bărbat. Este o tradiție de lungă durată acceptată de majoritatea societății”, a spus consilierul.

Dezbatere neașteptă în Ajun: Moș Crăciun este femeie?
Un studiu recent a susținut că un procent de 27,8% dintre persoanele din SUA și Marea Britanie ar prefera ca Moș Crăciun să fie femeie

În schimb, alți oamenii care au participat la dezbatere nu au fost de acord cu el. Printre aceștia s-a numărat și Bill Blenkinsopp, în vârstă de 70 de ani. Acesta a răspuns prin: ”Am votat în unanimitate, nu este nimic în neregulă cu doamna Santa. Contează cine este Moș Crăciun?”

27,8% dintre persoanele din SUA și Marea Britanie ar prefera ca Moș Crăciun să fie femeie, fie fără sex

Cu toate acestea, consiliul a votat din nou âteva zile mai târziu, iar, după dezbatere, și-a reluat decizia, declarând că ”rolul lui Moș Crăciun ar trebui să fie în continuare un rol masculin.”

În cele din urmă, răspunsul lor a reflectat o atitudine schimbătoare față de Moș Crăciun în societatea mai largă. De altfel, un studiu recent a susținut că un procent de 27,8% dintre persoanele din SUA și Marea Britanie ar prefera ca Moș Crăciun să fie femeie, fie fără sex. Dintre acestea, 10,6% spun că o doresc pe doamna Santa, în timp ce 17,325 doresc ca personajul să fie neutru din punct de vedere al genului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×