Deținuții vor avea un meniu special pentru masa de Crăciun. Circa 78 de pușcăriași beneficiază de permisie de ieșire din închisoare

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
24/12/2019, 17:23
Deținuții vor avea un meniu special pentru masa de Crăciun. Circa 78 de pușcăriași beneficiază de permisie de ieșire din închisoare
Deținuții vor avea un meniu specific sărbătorilor de iarnă în ziua de Crăciun. Sursa foto: Hepta.ro

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat că deținuții vor avea în ziua de Crăciun un meniu specific sărbătorilor de iarnă. Totodată, 78 de deținuți vor beneficia de permisii de ieșiri din penitenciare pentru a-și vizita rudele.

Meniu de sărbătoare pentru deținuții din penitenciarele românești

Persoanele aflate în spatele gratiilor vor avea în ziua de Crăciun o masă încărcată cu mâncăruri tradiționale printre care se numără sarmale cu mămăligă, cozonac, prăjituri sau fructe. Astfel, aportul de calorii va fi suplimentat cu maxim 925 de calorii.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a mai precizat că 78 de deținuți vor ieși din spatele gratiilor în perioada 23-39 decembrie. Acești deținuți beneficiază de permisiune de ieșire din închisoare și vor sta cu familia și cei dragi între 24 de ore și 10 zile.

Ce conține meniul deținuților în ziua de 25 decembrie

„Meniul festiv de Sărbători poate conţine, pe lângă alimente de bază, friptură de porc/vită şi piure de cartofi, ciorbă de porc/vită/pasăre/perişoare, sarmale cu mămăliguţă, cozonac, gogoşi, prăjituri, produse de patiserie, mere etc.

Precizăm faptul că persoanele custodiate sunt alocate la norme de hrană în mod diferenţiat, în principal în funcţie de activităţile pe care le desfăşoară, de convingeri religioase sau de regimuri alimentare recomandate pe considerente medicale”, scrie în comunicatul ANP.

Concret, masa persoanelor din spatele gratiilor va fi adaptată meniului tradițional de Crăciun. Astfel, deținuții vor primi suplimentar normei de bază un aport maxim de 925 de calorii.

Deținuții vor avea de Crăciun activități recreative sau religioase

Totodată, comunicatul de presă transmis de ANP mai arată că deținuții vor avea în ziua de Crăciun un program specific. Prin urmare, în perioada aceasta reprezentanții închisorilor le vor pune deținuților la dispoziție activități artistice, religioase sau caritabile.

„Având în vedere preocuparea constantă a administraţiilor locurilor de deţinere pentru promovarea unui climat carceral cât mai apropiat de cel anterior privării de libertate, la nivelul tuturor unităţilor penitenciare se derulează proiecte de activitate specifice Sărbătorilor de iarnă.

Acestea includ: activităţi artistico-plastice, moral-religioase, de menţinere a legăturii cu familia şi comunitatea, caritabile şi de voluntariat”, mai arată comunicatul menționat, potrivit news.ro.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×