Descoperire uimitoare în capacul borcanului de Nutella

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
02/05/2020, 22:21
Descoperire uimitoare în capacul borcanului de Nutella
Cee se ascunde sub capacul borcanului de Nutella

Descoperire uimitoare în capacul fiecărui borcan de Nutella. Mulți au cumpărat acestă ciocolată, dar foarte puțini au știut ce se ascunde în capac. La fiecare borcan este atașată o spatulă cu ajutorul căreia se poate mânca conținutul.

Ce se află în capacul borcanului de Nutella

Fiecare dintre noi a cumpărat sau a văzut cel puțin o dată un borcan cu Nutella, dar foarte puțini știm ce se ascunde sub capacul fiecărui borcan. Sub capac, este o folie de protecție, iar sub folie se află o spatulă, care se poate folosi pe post de linguriță. Pentru a vedea videoclipul, apasă AICI.

Unul dintre cele mai cunoscute produse de ciocolată din lume

Nutella este o cremă de ciocolată fabricată pentru prima dată în Italia. Povestea ei a început în 1940, atunci când Pietro Ferrero, un patiser din regiunea Piemont, Italia, a folosit o rețetă veche care se prezenta sub forma unei paste de ciocolată numită giandua.

Această pastă era ideală de întins pe pâine. În acea perioadă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cacaoa era încă raţionalizată și extrem de scump.

La fel de scumpă a rămas și după ce s-a terminat războiul, dar iscusitul patiser a decis să o amestece cu alune din belșug, pisate, pentru a folosi o cantitate mai mică de cacao, fiind atât de costisitoare.

Pasta Gianduia, pe bază de alune

Așa a luat naștere Pasta Gianduia, pe bază de alune, care, de fapt, este strămoșul Nutellei. În anul 1964, Pasta Gianduia a primit numele de Nutella și Michele Ferrero, fiul lui Pietro, a fost cel care a comercializat Nutella în Europa.

La nivel mondial, Nutella este unul dintre cele mai cunoscute produse de ciocolată din lume și este preferata copiilor, în special.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×