Descinderi ale mascaților la clinica de șamanism. Primele imagini cu intervenția! Lucian Mîndruță: „Povestea asta este despre ceva trendy”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/12/2019, 09:57
Descinderi ale mascaților la clinica de șamanism. Primele imagini cu intervenția! Lucian Mîndruță: „Povestea asta este despre ceva trendy” GALERIE FOTO
Aceasta este vila în care avea loc ritualul șamanic. Sursa foto - captură Diicot

Descinderi ale mascaților la clinica de șamanism. Așa a fost pusă pe butuci rețeaua în care era implicat fostul șef al serviciului secret din Ministerul de Interne, Gelu Oltean, și iubita lui. Cei doi sunt acuzați că organizau ritualuri oculte.

Descinderi ale mascaților la clinica de șamanism

Procurorii antimafia care au intrat primii în casă au descoperit 40 de clienți care plăteau chiar și 1.000 de euro pentru o ședință de șamanism. Totul se întâmpla într-o vilă din București unde credința în spirite se împletea cu tămăduiri prin folosirea unui drog puternic, ce provoacă halucinații periculoase.

Se știe în acest moment că procurorii au acționat la pont. Aceștiau cunoșteau că în perioada 13-15 decembrie la clinica de welness din Dâmbovița urma să fie organizat un eveniment: „December Retreat”, la care aveau loc ritualuri șamanice unde se consumau droguri.

Primele imagini cu intervenția!

S-a luat decizia ca în prima seară să nu intervină nimeni, pentru ca în a doua zi să înceapă pe nepusă masă perchezițiile. Clienții au consumat ayahuasca – un amestec care conține la bază un drog de mare risc: DMT – substanță ce provoacă viziuni și halucinații, spun procurorii.

„În jurul orei 20.00 a avut loc un ritual tradițional coordonat de Thomas Lishman și toți participanții au primit asigurarea că pe teritoriul României consumul de ayahuasca este legal prin intermediul clinicii.

Fiecare dintre participanți, inclusiv Gelu Oltean și Vanessa Youness au primit aproximativ 20 de mililitri de ceai preparat din ayahuasca într-un pocal din metal și au băut tot conținutul”, arată referatul DIICOT. VEZI IMAGINI CU INTERVENȚIA AICI

Interesant este că rolul de șaman îl avea un cetățean englez. Acesta este acuzat împreună cu Vanessa Youness că a organizat evenimentul prin intermediul a două companii internaționale. Nu participa oricine la ședințele șamanice: trebuia să ai neapărat o recomandare. Pentru a nu bate la ochi, banii erau dați sub formă de donație.

„Martorul s-a prezentat la recepția clincii, unde a primit și a completat un formular cu date personale și un formular de donație pentru suma de 500 de euro, care reprezenta în realitate taxa de participare”, detaliază procurorii.

Inițial, clienții se înscriau pe un grup de WhatsApp din care făcea parte și fostul șef al serviciului secret (DGIPI) din MAI. Gelu Oltean se ocupa alături de iubita lui, Vanessa Youness, de racolarea clienților, susțin procurorii DIICOT.

„Martora a mai arătat suplimentar că în anul 2019 a identificat pe net site-ul clinicii și l-a contactat pe Gelu Oltean. A avut mai multe comunicări pe WhatsApp cu Gelu Oltean care i-a comunicat data și locul, suma percepută pentru participare – 550 euro”, scrie în referatul DIICOT.

Jurnalistul Digi FM Lucian Mîndruță a comentat și el evenimentul și a fost destul de dur.  „Povestea asta este despre ceva trendy în societatea românească în ziua de astăzi. Este trendy să mergi la aceast gen de „clinică wellness”.

De fapt, este un drog întovărășit de un cult sau un cult care are ca ajutor un drog. Sunt două substanțe, se combină și se face un ceai și în ceaiul ăla rezultă un drog care se numește DMT. Povestea este că asta într-adevăr are niște efecte psihice, îți reorientează cumva substanțele chimice în creier.

Participanții spun după aceea că se simt cu totul și cu totul diferit. Numai că se mai și moare la chestia asta. Există și momente de vomă intensă, după ce ai luat ayahuasca nu e frumos, vomiți, te duci la toaletă, ai niște momente, se numește the purge chestia asta, care chiar îți face foarte rău”

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×