Deputatul PSD, Eugen Nicolicea, despre recursul compensatoriu: „Care este treaba?”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
17/01/2019, 11:51
Deputatul PSD, Eugen Nicolicea, despre recursul compensatoriu: „Care este treaba?”
Deputul PSD, Eugen Nicolicea, a purtat un dialog aprins cu Ionel Dacă pe baza recursului compensatoriu

Deputații Eugen Nicolicea(PSD) și Ionel Dancă(PNL) au purtat un dialog aprins pe baza recursului compensatoriu, prin care au fost eliberați mai devreme, din 2017 până în prezent, peste 13.000 de deținuți din penitenciarele din România. Ionel Dancă: Aveți vreo mustrare, domnule Nicolicea, pentru bătrânul tâlhărit în scara de bloc? Pentru criminalul care a ucis cu 12 lovituri de cuțit?

Eugen Nicolicea: Ce criminal și ce 12 lovituri de cuțit? Drept replică, deputatul PNL a spus: ”Aveți vreo apăsare?”. Eugen Nicolicea: Păi care este treaba?! Ionel Dancă: Cum care este treaba? A fost eliberat în baza legii adoptate de dumneavoastră personal!”

Eugen Nicolicea, deputatul PSD, a avut un dialog aprins pe baza recursului compensatoriu

„Bătrânii sunt tâlhăriți în scara de bloc, se fac crime odioase cu sânge rece în plină stradă, sunt femei violate de infractori recidiviști eliberați în baza legii recursului compensatoriu în forma susținută de Eugen Nicolicea și el răspunde cu seninătatea unui torționar: «Care este treaba?!»”, mai notează deputații.

Deputatul PSD, Eugen Nicolicea, despre recursul compensatoriu:
Pe baza recursului compensatoriu au fost eliberați mai devreme, din 2017 până în prezent, peste 13.000 de deținuți

Despre recursul compensatoriu a vorbit și ministrul Justiției, miercuri, 16 ianuarie. Tudorel Toader a spus că în anul 2018 au revenit din închisoare mai puțini deținuți decât în 2014. „Adevărul trebuie să fie cunoscut, trebuie să fie scos la suprafață, pentru a cunoaște starea exactă, când și ce măsuri trebuie să fie luate pentru a se îndrepta situația.

Deputatul PSD, Eugen Nicolicea, despre recursul compensatoriu:

Deputații Eugen Nicolicea(PSD) și Ionel Dancă(PNL) au purtat un dialog aprins

Legea recursului compensatoriu a fost inițiată de guvernul tehnocrat, a fost favorabilă în componența anterioară, care a propus schimbarea reglementării. Legea a fost susținută și votată de parlamentarii USR și PNL și a fost promulgată de președintele țării.

Statistica primită de la penitenicar ne arată că există o scădere a populației în penitenciare, o scădere a celor condamnați care au beneficiat de eliberare condiționată și o scădere a numărului celor care revin în penitenciare după ce au beneficiat de eliberarea condiționată. A scăzut rata de recidivă”, a declarat ministrul Toader.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×