Demisie din PSD! Neculai Iftimie, deputat de Neamţ iese din partid

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/12/2019, 11:18
Demisie din PSD! Neculai Iftimie, deputat de Neamţ iese din partid GALERIE FOTO
Neculai Iftimie și-a dat demisia din PSD. Sursa foto - facebook

Demisie din PSD! Chiar preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, la începutul şedinţei de plen, că Neculai Iftimie, deputat de Neamţ, şi-a dat demisia din grupul parlamentar al social democraților.

Demisie din PSD!

Conform șefului PSD, Iftimie va activa ca independent. Foştii deputaţi PSD Cristina Burciu, Elena Hărătău şi Mihăiţă Găină, care au susţinut Guvernul Orban, au ales să demisioneze din grupul social-democraţilor şi să se alăture celui al PNL.

Vă reamintim că Burciu Cristina şi-a anunţat, pe 11 decembrie, afilierea la grupul parlamentar al PNL, după ce la sfârşitul lunii octombrie, anunţase că va vota învestirea Guvernului Orban. Burciu a transmis atunci și un motiv pentru gestul ei.

Neculai Iftimie, deputat de Neamţ iese din partid

Conform deputatei, România trebuie să intre într-o zonă de stabilitate, de aceea a preferat să voteze pentru guvernul liberalilor. Elena Hărătău, care a votat învestirea Guvernului Orban, a anunţat, anterior, conducerea Camerei Deputaţillor, că a demisionat din grupul PSD şi că va activa în grupul parlamentar al PNL.

Mihaiţă Găină, care a votat moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă, a trecut în grupul parlamentar PNL. Găină şi-a dat demisia din PSD pe 1 octombrie.

Vă reamintim că, de curând, Neculai Iftimie, declara că străinii cumpără foarte mult pământ românesc, preferându-l pe cel mai fertil. Conform fostului deputat PSD „ținta ” preferată de țăranii în vârstă care nu mai pot munci pământul și care îl vând la preț foarte mic.

Deputatul PSD mai acuză că unele bănci străine ar cumpăra sute de mii de hectare de teren, în general în scop speculativ. ”Instituțiile financiar-bancare au acumulat în ultimii ani peste 100.000 de hectare de teren arabil în România, fiind nume importante.

Rabobank, una dintre cele mai importante bănci olandeze, Grupul italian Generali și Insight Investment din Marea Britanie se află pe lista cumpărătorilor. Se cumpără în general pentru a le arenda și a le revinde peste câțiva ani, în contextul în care hectarul românesc este mult mai ieftin decât în alte state.

Iar valoarea lui crește exponențial. Instituții bancare, fonduri de investiții, agenții imobiliare, fonduri de pensii și companii de asigurare au ajuns de mulți ani pe lista proprietarilor de terenuri arabile din România”, spunea deputatul Neculai Iftimie.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×