Declaraţii emoţionate ale fiului lui Leo Iorga: “Au fost nouă ani de chin“

Declaraţii emoţionate ale fiului lui Leo Iorga: “Au fost nouă ani de chin“
Edy Iorga, declarații la scurt timp după ce tatăl său ne-a părăsit. Sursa foto: newsromania.ro

Vestea că Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact și una dintre cele mai apreciate voci ale scenei rock din țara noastră s-a stins din viață la doar 54 de ani a căzut ca un trăsnet pentru cei care îl iubesc și îi fredonează melodiile nemuritoare. Fără îndoială, însă, cei mai afectați de această tragedie sunt soția Paula și cei doi băieți, Paul (23 de ani) și Edy (29 de ani). De altfel, fiul cel mare a făcut declarații emoționante la scurt timp după trecerea în neființă a tatălui său, răpus de o boala nemiloasă.

Fiul cel mare al lui Leo Iorga, reacție sfâșietoare după moartea tatălui său

Într-un interviu acordat recent, tânărul dezvăluie că îndrăgitul artist a avut parte de „o moarte liniștită”, fără să mai fie chinuit de durerile groaznice la care urma să-l supună tratamentul prescris de medici. Totodată, Edy amintește de momentul în care Leo Iorga a urcat pentru ultima dată pe scenă. Se întâmpla pe 20 septembrie, în timpul concertului trupei Compact de la Arenele Romane, ocazie cu care solistul a fost distins cu discul de platină, punând astfel punct apoteotic unei cariere impresionante, demne de un adevărat star al rock-ului.

Totul s-a întâmplat într-un mod interesant. Până şi cariera şi-a încheiat-o apoteotic, având în vedere că la concertul de la Arenele Romane el a primit discul de platină. A fost fix ultima sa apariţie în care şi-a primit premiul şi a putut să îşi ia «la revedere» de la cei care îi iubesc muzica. Pentru acel moment ne-am pregătit destul de mult. A trebuit să îl iau pe tata din spital şi să îl aduc pe scenă. Ne-am pregătit cu tot ce trebuia în cazul în care i s-ar fi făcut rău”, a declarat fiul celui care ne-a încântat de fiecare dată cu melodiile sale.

„Doamne Doamne l-a scăpat de dureri”

Momentul în care am aflat că şi-a dat ultima suflare a fost foarte dureros pentru că oricât de mult ai fi pregătit, tot nu poţi accepta. Ultima dată l-am văzut pe tata joi. Am lăsat-o pe mama lângă el. Aş putea spune că tata a avut o moarte liniştită, pentru că medicii ne-au prezentat o schemă medicală destul de delicată pentru el, adică ne aşteptam să se confrunte cu nişte dureri groaznice pe care doar morfina le-ar fi putut calma. Uite că Doamne, Doamne l-a scăpat de acele dureri.

Mie îmi place să cred că e cel mai pozitiv rezultat negativ, pentru că în ultima perioadă nu a fost deloc uşor. Au fost 9 ani de chin pentru el. Mama a slăbit enorm. Suferinţa şi oboseala şi-au spus cuvântul. Mama a fost peste tot după tata, se trezea şi din 10 în 10 minute, erau nopţi în care dormea doar jumătate de oră. A avut momente în care îmi spunea că nu mai poate”, a mai spus Edy Iorga.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×