Decizie scandaloasă! Operatoarea 112 care a ironizat-o pe Alexandra Măceșanu încă profesează. A fost doar sancționată

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
31/12/2019, 14:39
Decizie scandaloasă! Operatoarea 112 care a ironizat-o pe Alexandra Măceșanu încă profesează. A fost doar sancționată GALERIE FOTO
Casa criminalului Gheorghe Dinca din str. Craiovei nr.169 municipiul Caracal jud Olt. Sursa foto - REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

Decizie scandaloasă în privința operatoarei 112 care i s-a adresat Alexandrei Măceșanu pe un ton ironic. Aceasta nu a fost concediată și încă lucrează la același dispecerat, potrivit unor surse din Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Decizie scandaloasă!

Aceleași surse citate de Libertatea precizează că operatoarea a respectat metodologia și a direcționat corect apelurile fetei răpite de Gheorghe Dincă.

Cu toate acestea, tonul ei a fost unul nepotrivit, așa că STS a decis să o sancționeze disciplinar, conform regulamentelor militare.

Operatoarea 112 care a ironizat-o pe Alexandra Măceșanu încă profesează

Concret, femeia fie a primit un avertisment, fie chiar o tăiere de salariu. Vă reamintim că Alexandra Măceșanu a sunat de trei ori la 112, iar înregistrările de la STS arată modul neprofesionist și lipsit de empatie în care s-a desfășurat discuția între fata de 15 ani, care a fost răpită de Gheorghe Dincă, și operatorii 112 și polițiști.

De altfel, pe înregistrări se aude clar cum tânăra cere ajutorul, însă atât operatorul, cât și polițistul o ceartă în anumite momente și îi vorbesc ironic. Între timp au apărut date noi din ancheta privind crimele de la Caracal.

Astfel, cei care au arătat că Gheorghe Dincă le-ar fi ars pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu în butoiul din curtea sa sunt specialiștii de la Institutul de Fizică Nucleară de la Măgurele.

„Butoiul metalic era fabricat din aliaj de fier, urme de mangan, prezenta un mare grad de uzură, era acoperit de rugină, iar pe suprafaţa acestuia s-au identificat urme de acizi graşi, textile, fire de păr canin şi materie care conţine zinc, fier, calciu, titan şi urme de ser de acizi grasi, urme de grăsime care puteau avea provenienţă animală sau umană.

Din analizarea compoziţiei chimice a fragmentelor osoase, s-a stabilit că oasele găsite în butoi au ars la o temperatură cuprinsă între 600 si 1000 de grade Celsius, oasele de la lizieră până la 800 grade Celsius.

Pe oasele din butoi si liziera au fost identificate elemente de polietilena, vaselina şi lemn ars ceea ce a dus la concluzia că arderea lor s-a produs în acelasi butoi.

 Cenusa găsită în butoi şi cea găsită în liziera prezinta compozitii asemanatoare. Pe fragmentele osoase ridicate din butoi si liziera s-au identificat elemente chimice identice ceea ce face ca specialiştii să concluzioneze că arderea s-a produs în acelaşi loc, adică în butoiul expertizat din curtea lui Dincă”, au spus aceștia.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×