Decizie fără precedent într-o comună din Vaslui! Primarul a publicat lista persoanelor aflate în izolare

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 12:55
Decizie fără precedent într-o comună din Vaslui! Primarul a publicat lista persoanelor aflate în izolare GALERIE FOTO
Primarul din Perieni a publicat numele celor aflați în izolare. Sursa foto - facebook

Decizie fără precedent într-o comună din Vaslui! Primarul din Perieni nu a mai stat pe gânduri și a publicat o listă cu persoanele aflate în izolare.

Decizie fără precedent într-o comună din Vaslui!

Prin acest gest, edilul a solicitat și sprijinul populaţiei să ajute la identificarea celor întorşi din străinătate. Nu toată lumea a primit cu zâmbetul pe buze postarea primarului.

Mai mulți cetățeni au avut reacții negative atunci când au văzut lista. Oamenii spun că prin publicare se încalcă legea privind protecţia datelor cu caracter personal.

Primarul a publicat lista persoanelor aflate în izolare

Nu a mai durat mult și Inspectoratul de Poliţie Judeţean a sesizat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Alexandru Iacob, primarul comunei Perieni a ținut să transmită și un mesaj și a încercat să-și motiveze gestul la care a recurs.

„Tabel nominal cu persoanele aflate în autoizolare în comuna Perieni. Pentru a monitoriza această situaţie, vă rugăm să ne sesizaţi dacă mai sunt persoane care sunt venite recent din afara ţării”, este mesajul care însoţeşte fotografia cu lista postată de primar pe Facebook.

Conform listei pe care a publicat-o primarul, în comuna Perieni, sunt izolate la domiciliu nu mai puțin de 62 de persoane.

Pe listă se află toate persoanele întoarse din străinătate, data la care au intrat în izolare la domiciliu şi cea la care le expiră această perioadă.

Un detaliu important este acela că lista nu cuprinde şi codurile numerice personale. „Referitor la situaţia din comuna Perieni, am sesizat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care va lua măsurile legale”, au declarat pentru Agerpres reprezentanţii IPJ Vaslui.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×