Decizia premierului Ludovic Orban după falimentul RADET. Liderul PNL îl trimite pe ministrul Economiei să discute cu ELCEN

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/11/2019, 15:13
Decizia premierului Ludovic Orban după falimentul RADET. Liderul PNL îl trimite pe ministrul Economiei să discute cu ELCEN
Premierul Ludovic Orban l-a sunat pe ministrul Energiei, după falimentul RADET

Decizia instanței de intrare în faliment a RADET i-a pus în gardă pe actualii lideri politici! Premierul Ludovic Orban  l-a sunat imediat pe ministrul Energiei și l-a trimis să discute cu autorităţile locale pentru găsirea unei soluții legale astfel încât bucureştenii să aibă în continuare apă caldă şi căldură.

Premierul Ludovic Orban l-a sunat pe ministrul Energiei, după falimentul RADET

Ludovic Orban a declarat că imediat după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, definitiv, falimentul RADET, l-a sunat pe ministrul Energiei.

„L-am sunat imediat pe ministrul Economiei să se deplaseze la ELCEN, de asemenea să ia legătura cu autorităţile locale, astfel încât să identificăm posibilităţile legale să nu fie afectată alimentarea cu energie termică şi cu apă caldă a bucureştenilor”, a spus Orban.

Gabriela Firea sune că bucureștenii vor avea căldură și apă caldă

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis să mențină decizia din primă instanță, astfel încât s-a declarat falimentul RADET!

Primarul Gabriela Firea a ținut să-i liniștească pe bucureșteni și a declarat înainte de decizia instanței că bucureștenii vor avea în continuare căldură și apă caldă. Lichidarea RADET nu înseamnă dispariţia sistemului de termoficare, a spus Firea.

„Indiferent de sentinţa de astăzi (luni, n.r.), bucureştenii vor avea în continuare apă caldă şi căldură. Am luat măsuri din timp pentru a putea garanta continuitatea agentului termic în Capitală. Fac precizarea că o eventuală lichidare a RADET nu înseamnă dispariţia sistemului de termoficare, pentru că activitatea Regiei va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica.

Reamintesc bucureştenilor că am preluat RADET, în 2016, în insolvenţă de facto, şi că am solicitat în repetate rânduri acordul consilierilor generali pentru o soluţie de reorganizare a activităţii acestei regii, însă abia în luna februarie, în acest an, a fost acceptată soluţia înfiinţării Companiei Municipale Termoenergetica”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×