De ziua lui, Ion Iliescu petrece în „familie”! Cum se simte fostul președinte al României: „Ca la 90 de ani, în plină tinerețe”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 15:39
De ziua lui, Ion Iliescu petrece în „familie”! Cum se simte fostul președinte al României: „Ca la 90 de ani, în plină tinerețe”
Ion Iliescu își sărbătorește ziua de naștere în familie. Sursa foto: hepta.ro

Din cauza problemelor medicale care l-au măcinat în ultimii ani, Ion Iliescu a dispărut, pur și simplu, din spațiul public, cea mai recentă apariție datând din martie 2017, când s-a prezentat la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluţiei, în care a fost trimis în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii. Fostul președinte al României împlinește astăzi venerabila vârstă de 90 de ani, ocazie cu care a acceptat să ofere detalii despre starea sa de sănătate, dar și despre modul în care a ales să petreacă la ceas aniversar.

Cum se simte Ion Iliescu la 90 de ani. Va petrece ziua de naștere în familie

În toamna anului trecut, Iliescu a ajuns din nou pe mâna medicilor, fiind internat la Spitalul Elias din Capitală pentru afecțiuni cardiace mai vechi. Acum, fostul șef de stat pare să fi depășit aceste momente dificile, așa că își va serba ziua de naștere printr-o petrecere restrânsă, alături de membrii familiei. Ba mai mult, având în vedere că aniversarea soției sale este chiar în ziua imediat următoare, pe 4 martie, fostul șef al statului are un dublu motiv de sărbătoare.

Mă simt ca la 90 de ani, în plină tinerețe. Petrecem în familie, noi suntem conectați. Soția pe 4 și eu pe trei.

Nu îmi e indicat să mai ies pe afară și nici nu îmi mai vine cheful. Am de lucru”, a declarat Ion Iliescu pentru România TV.

Cât despre criza politică din prezent, omul care a condus țara noastră după căderea comunismului și-a exprimat convingerea că această perioadă nefastă va fi depășită.

E o perioadă încâlcită. Vom trece și peste asta, au mai fost perioade de criză în țara noastră”, a mai spus fostul președinte al României.

Protestatarul Ceaușescu a făcut circ în casa lui Ion Iliescu. Fostul șef al statului, „sărbătorit” cu tort și cătușe

Ziua în care Ion Iliescu a împlinit vârsta de 90 de ani nu putea fi lăsată să treacă neobservată de cel mai aprig contestatar al său, Marian Ceaușescu. Acesta s-a prezentat în cursul zilei de marți la locuința fostului șef al statului, pentru a-i aduce un tort cu cătușe, însoțit de mesajul „La mulți ani cu executare!”.

Deși nu a mai avut apariții publice din martie 2017, când a mers la Parchetul General pentru a oferi explicații în dosarul Revoluției, Ion Iliescu a continuat să reacționeze în spațiul public, ultima dintre declarațiile sale datând din 30 decembrie 2019. La acea vreme, fostul președinte a criticat decizia Guvernului de desființare a Institutului Revoluției Române, aflat chiar sub conducerea sa.

Tot în decembrie 2019, Iliescu a reacționat pe blogul personal, după ce Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru în Guvernul provizoriu Petre Roman, a fost lovit de protestatari cu o cârjă la Troița de la Universitate, unde venise să depună o coroană de flori cu ocazia celor 30 de ani de la Revoluție. Ion Iliescu a comentat atunci că unul dintre sloganurile Revoluției a fost „Fără violență!”, adăugând că întâmplarea relatată mai sus arată că reconcilierea nu este posibilă nici după trei decenii.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×