De ce nu este descoperit coronavirusul de la început. Nu toţi bolnavii prezintă simptome în faza de incubaţie

în Stiri de ultima ora
26/02/2020, 11:12
De ce nu este descoperit coronavirusul de la început. Nu toţi bolnavii prezintă simptome în faza de incubaţie
De ce nu este descoperit coronavirusul de la început. Sursa foto: rnz.co.nz

Absenţa simptomelor este motivul pentru care coronavirusul nu poate fi detectat din fază incipientă. Astfel, screeningul, introdus de toate guvernele lumii nu detectează oamenii bolnavii, întrucât organismul uman se comportă diferit. Un bolnav poate prezenta simptome, altul nu.

De ce nu este descoperit coronavirusul de la început

Absenţa simptomelor este motivul pentru care coronavirusul nu poate fi detectat din faza de incubaţie. Astfel, screeningul, introdus de toate guvernele lumii nu detectează oamenii bolnavii, întrucât organismul uman se comportă diferit.

Un bolnav de coronavirus poate prezenta simptome, poate avea febră, tuse, în timp ce altul nu poate avea niciun simptom. Absenţa simptomelor, potrivit unui studiu Sky News, este principalul motiv pentru care COVID-19 nu poate fi detectat la toţi pacienţii infectaţi.

Screeningul, introdus de toate ţările, are drept scop diagnosticarea bolii în stadiul în care aceasta poat fi vindecată. Screeningul măsoară temperatura şi ajută la completarea formularelor, încearcă să detecteze bolnavii de coronavirus.

O echipă de oameni de ştiinţă, care au realizat screenongul pentru Ebola, MERS şi SARS în anul 2015 au descoperit că metoda nu este una eficientă. Studiul a fost publicat în revista ştiinţifică eLife.

Acesta arată că screeningul a detectat persoanele bolnave de coronavirus, dar care prezentau simptome, tuse sau febră. Doar în aceste cazuri sereeningul este bună.

Dacă sunt oameni care călătoresc în perioada de incubație, aceștia nu dezvoltă simptomele cunoscute.

Prin urmare, nu pot fi detectați prin screeningul obișnuit”, a spus dr. Adam Kucharski, epidemiolog de boli infecțioase la London School of Hygiene and Tropical Medicine, unul dintre autori studiului Sky News.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×