Absenţa simptomelor este motivul pentru care coronavirusul nu poate fi detectat din fază incipientă. Astfel, screeningul, introdus de toate guvernele lumii nu detectează oamenii bolnavii, întrucât organismul uman se comportă diferit. Un bolnav poate prezenta simptome, altul nu.
De ce nu este descoperit coronavirusul de la început
Absenţa simptomelor este motivul pentru care coronavirusul nu poate fi detectat din faza de incubaţie. Astfel, screeningul, introdus de toate guvernele lumii nu detectează oamenii bolnavii, întrucât organismul uman se comportă diferit.
Un bolnav de coronavirus poate prezenta simptome, poate avea febră, tuse, în timp ce altul nu poate avea niciun simptom. Absenţa simptomelor, potrivit unui studiu Sky News, este principalul motiv pentru care COVID-19 nu poate fi detectat la toţi pacienţii infectaţi.
Screeningul, introdus de toate ţările, are drept scop diagnosticarea bolii în stadiul în care aceasta poat fi vindecată. Screeningul măsoară temperatura şi ajută la completarea formularelor, încearcă să detecteze bolnavii de coronavirus.
O echipă de oameni de ştiinţă, care au realizat screenongul pentru Ebola, MERS şi SARS în anul 2015 au descoperit că metoda nu este una eficientă. Studiul a fost publicat în revista ştiinţifică eLife.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Acesta arată că screeningul a detectat persoanele bolnave de coronavirus, dar care prezentau simptome, tuse sau febră. Doar în aceste cazuri sereeningul este bună.
„Dacă sunt oameni care călătoresc în perioada de incubație, aceștia nu dezvoltă simptomele cunoscute.
Prin urmare, nu pot fi detectați prin screeningul obișnuit”, a spus dr. Adam Kucharski, epidemiolog de boli infecțioase la London School of Hygiene and Tropical Medicine, unul dintre autori studiului Sky News.