De ce gemenii lui Meghan Markle și ai Prințului Harry nu vor primi titlul de prinți sau prințese

Silviu Ghering    Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
30/01/2019, 21:42
De ce gemenii lui Meghan Markle și ai Prințului Harry nu vor primi titlul de prinți sau prințese GALERIE FOTO
Gemenii lui Meghan Markle și ai Prințului Harry nu vor primi titlul de prinți sau prințese pentru că nu au sânge albastru

Familia regală este în culmea fericirii, dat fiind faptul că Meghan Markle este însărcinată cu gemeni, lucru confirmat și de aceștia. Regina le-a acordat câteva titluri nobiliare viitorilor părinți, Ducele și Ducesa de Sussex, însă, potrivit regulilor Casei Regale britanice, gemenii nu vor primi titlul de prinți sau prințese.

După rânduiala britanică, stabilită încă din 1917 de Regele George V, se arată că toți copiii Prințului de Wals vor deveni de cum se vor naște Prinți și Prințese, doar că situația nu este la fel și în cazul nepoților.

Gemenii lui Meghan Markle și ai Prințului Harry nu vor primi titlul de prinți sau prințese pentru că nu au sânge regal

Fiul sau fiica Ducilor de Sussex va ocupa al șaptelea loc în ordinea de succesiune la tron, dar acest lucru nu vine la pachet și cu titlul de Prinț sau Prințesă. Așadar, în momentul în care Prințul William s-a căsătorit în 2011 cu Kate Middleton, aceasta a devenit oficial „Her Royal Highness, Prințesa William of Wales”, iar Meghan Markle a fost înnobilată după căsătoria cu Prințul Harry cu titlul de „Her Royal Highness, Prințesa Harry of Wales”. Însă, oficial, cele două nu poartă titlul de Prințesă pentru că nu au sânge regal.

De ce gemenii lui Meghan Markle și ai Prințului Harry nu vor primi titlul de prinți sau prințese
Meghan Markle este însărcinată cu gemeni, lucru confirmat de familia regală

În anul 1917, când Regele George V a hotărât ca numele familiei să fie „Windsor”, la ceva vreme, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au decis ca toți descendenții familiei regale ce nu au titulatura de Majestatea sa, Prințesă sau Prinț să poarte numele de familie regală de Mountbatten-Windsor. Luând în calcul aceste reguli, copiii lui Meghan Markle și ai Prințului Harry vor purta cel mult titulatura, probabil, de Lord ori Lady Mountbatten-Windsor.

De ce gemenii lui Meghan Markle și ai Prințului Harry nu vor primi titlul de prinți sau prințese
Potrivit regulilor, gemenii nu vor primi titlul de prinți sau prințese

Cu toate acestea, în 2012, înainte ca Prințul George să se nască, Regina a aprobat o nouă lege prin care se anunța că Toți copiii fiului cel mare al Prințului de Wales vor avea și se vor putea bucura de stilul, titlul și atributul de Majestatea sa, având titulatura oficială de Prinț sau Prințesă înaintea numelui creștin.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×