De ce ar fi bărbații mai expuși la coronavirus decât femeile. Cele două motive identificate de cercetători

De ce ar fi bărbații mai expuși la coronavirus decât femeile. Cele două motive identificate de cercetători
De ce ar fi bărbații mai expuși la coronavirus decât femeile. Sursa foto: hepta.ro

Cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că virusul COVID-19 este mai agresiv cu bărbații, decât cu femeile, iar aceștia au găsit două exlicații plauzibile. Coronavirusul a ucis până acum aproape 2.800 de oameni, de la apariția sa din luna noiembrie, și a îmbolnăvit peste 81.000.

De ce ar fi bărbații mai expuși la coronavirus decât femeile

După analizele făcute de medicii din China, s-a ajuns la concluzia că numărul bărbaților infectați cu coronavirus este mai mare decât cel al femeilor, iar agresivitatea temutului virus este mai mare când vine vorba despre bărbați.

Potrivit cercetătorilor chinezi, coronavirusul se manifestă mai violent la bărbaţi decât la femei. Deşi iniţial numărul îmbolnăvirilor era aproape egal, au intervenit discrepanţe când persoanele au început să se vindece. 2,8% dintre femei s-au vindecat, în timp ce la bărbaţi procentajul este de 1,7%.

Igiena personală, unul dintre motivele pentru care coronavirusul preferă bărbații

Cercetătorii au găsit două posibile explicații, iar ambele ţin de stilul de viaţă! Primul motiv – felul în care ambele sexe acordă atenţie igienei personale. Femeile sunt în general mai atente, în timp ce bărbaţii, sunt cunoscuți ca fiind mai delăsători.

Al doilea motiv îl reprezintă fumatul. În China, statisticile spun că bărbaţii fumează mai mult decât femeile, obicei ce ar putea să le fi slăbit sistemul imunitar, transmite Mediafax.

De asemenea, potrivit profesorului Michael Mina de la Harvard, mortalitatea este 0 în cazul persoanelor sub 35 de ani care nu fumează. Cu toate acestea, profesorul a recunoscut că acestea sunt doar date preliminare şi nu sunt suficiente pentru a trage „concluzii bune”.

Coronavirusul a ajuns și în România, unde a fost diagnosticat al treilea caz. Primul bărbat care a fost atins de temutul virus este Sergiu, un tânăr de 25 de ani dintr-o localitate gorjeană. Acesta se pare că ar fi contractat virusul după ce a intrat în contact cu un italian care s-a plimbat câteva zile prin România, după care a fost diagnosticat cu COVID-19 în Italia.

Toți cei trei pacienți sunt în stare bnă acum, chiar dacă un bărbat a avut probleme respiratorii destul de serioase. Sergiu însă s-a vindecat și urmează să fie trimis acasă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×