Situația la zi a coronavirusului în România! Un vindecat, 49 de persoane în carantină şi 7893 izolate la domiciliu

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
01/03/2020, 22:03
Situația la zi a coronavirusului în România! Un vindecat, 49 de persoane în carantină şi 7893 izolate la domiciliuGALERIE FOTO
Există deja un pacient vindecat de coronavirus în România. Sursa foto - Alain Apaydin/ABACAPRESS.COM

Situația la zi a coronavirusului în România arată că există deja un pacient vindecat. Astfel, doar doi dintre cei trei pacienţi depistaţi pozitiv cu COVID-19 pe teritoriul României mai sunt purtători ai virusului, bărbatul din Gorj, primul caz de coronavirus din România, fiind declarat vindecat.

Situația la zi a coronavirusului în România!

”Dintre cele trei persoane depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul României doar doi pacienţi mai sunt purtători ai virusului. Prima persoană diagnosticată cu noul coronavirus, bărbatul din judeţul Gorj, a fost declarată vindecată după ce două teste, efectuate la un interval de 24 de ore distanţă unul faţă de celălalt, au ieşit negative. Starea celorlalţi doi pacienţi este staţionară”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Pacientul internat la Timişoara nu prezintă simptome, iar cele ale pacientului internat la Cluj-Napoca sunt ameliorate.

Un vindecat, 49 de persoane în carantină şi 7893 izolate la domiciliu

Duminică, 1 martie, la nivel naţional, erau 49 de persoane în carantină şi 7893 de persoane în izolare la domiciliu.

Faţă de cifrele comunicate sâmbătă, pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu, este înregistrată o scădere. Aceasta rezultă din faptul că persoane introduse iniţial în izolare au ieşit din perioada de incubaţie a virusului, de 14 zile.

De asemenea, aceleaşi date sunt valabile şi pentru membrii familiilor acestor persoane. Practic, sunt luate în evidenţă sau scoase din evidenţă şi persoanele care fac parte din familia celor suspectaţi că ar fi putut contacta virusul şi care au urmat aceleaşi proceduri de izolare.

”Menţionăm faptul că iniţial numărul persoanelor aflate în autoizolare s-a raportat la declaranţi, faţă de care s-au realizat raportările şi li s-a pus în vedere autoizolarea împreună cu membrii familiei, iar după primirea alertelor din Italia actualizarea datelor s-a realizat prin raportare la toţi membrii familiei aflaţi în autoizolare”, mai precizează Grupul.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 1061 de apeluri la linia TELVERDE deschisă special pentru cetăţenii care doresc să se informeze cu privire la simptomele celor care contractează COVID-19 (coronavirus) şi care vor sa afle cele mai bune modalităţi de evitare a infectării cu virusul.

De asemenea au fost înregistrate 127 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112, dintre care 17 apeluri au fost efectuate de cetăţenii din Bucureşti. Se remarcă o scădere majoră a apelurilor la numărul unic de urgenţă 112 după operaţionalizarea liniei TELVERDE (0800 800 358).

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×