De ce a depus Laura Codruța Kovesi plângerea la CEDO. A dezvăluit chiar ea motivul

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/01/2019, 11:15
De ce a depus Laura Codruța Kovesi plângerea la CEDO. A dezvăluit chiar ea motivul
Laura Codruța Kovesi a depus plângere la CEDO pentru că i-au fost încâlcate drepturile fundamentale

Laura Codruța Kovesi a vorbit despre depunerea plângerii la CEDO. Miercuri dimineață, fosta șefă a DNA a explicat, la intrarea în archetul General de ce a sesizat CEDO după recovarea sa din funcția de procuror-șef al DNA. Totodată, aceasta a menționat că i-au fost ”încălcate drepturile fundamentale” și că nu a cerut despăgubiri pentru acest lucru. De asemenea, a precizat că nu dorește ”repunerea pe funcție”. ” Nu este vorba despre bani.

Prin cererea pe care am formulat-o nu am solicitat plata unor despăgubiri, ci vorbim despre o chestiune de principiu. Am solicitat CEDO să constate că mi-au fost încălcate, în această procedură de revocare, anumite drepturi fundamentale, cum sunt dreptul la un proces echitabil, dreptul la apărare, dreptul la un recurs efectiv”, a declarat Codruța Kovesi.

Laura Codruța Kovesi a depus plângerea la CEDO pentru că i-au fost încălcate drepturile fundamentale

”Practic, într-o procedură în care eu nu eram parte, nu am fost citată, nu am avut dreptul să îmi fac apărarea, mi s-a aplicat o sancțiune de către CCR, cu toate că acestă atribuție nu este prevăzută. Orice cetățean al acestei țări are dreptul să conteste o astfel de măsură, ori în cazul meu decizia a fost definitivă.

De ce a depus Laura Codruța Kovesi plângerea la CEDO. A dezvăluit chiar e motivul
Miercuri dimineață, fosta șefă a DNA a explicat de ce a sesizat CEDO

Doresc stoparea îngenuncherii procurorilor, doresc stoparea aplicarea unei astfel de proceduri abuzive și altor procurori cu funcții de conducere, pentru că această decizie poate fi invocată ca precedent pentru revocarea oricărui procuror care deține o funcție de conducere în Ministerul Public”, a adăugat Laura Codruța Kovesi.

De ce a depus Laura Codruța Kovesi plângerea la CEDO. A dezvăluit chiar e motivul
Fosta șefă DNA a precizat că nu dorește repunerea pe funcție

Plângerea fostei șefe a DNA a venit după șase luni distanță de la revocarea sa din funcție. ”Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului în ceea ce privește revocarea din funcția de procuror șef al DNA ca urmare a Deciziei nr.358 din 30 mai 2018 pronunțată de Curtea Constituțională”, a declarat Codruța Kovesi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×