Laura Codruța Koveși are dosar penal. Sebastian Ghiță a făcut autodenunțul la DNA

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/12/2018, 20:06
Laura Codruța Koveși are dosar penal. Sebastian Ghiță a făcut autodenunțul la DNA
Procurorul-șef al DNA Laura Codruța Koveși și procurorul DNA Florentina Mirică sunt vizate în dosarul DIPI

Procurorul-șef al DNA Laura Codruța Koveși și procurorul DNA Florentina Mirică sunt vizate în dosarul DIPI. Despre această situație a vorbit Berta Popescu, șef al departamentului eveniment de la România TV. ” „Vorbim despre o sesizare din oficiu făcută de secția de investigarea a infracțiunilor comise de magistrați. Cei de acolo s-au sesizat cu privire la mai multe infracțiuni – în primul rând cu privire la divulgarea de informații secrete de stat, de asemenea, divulgarea secretului care periclitează siguranța națională și totodată cercetarea abuzivă”, a declarat Berta Popescu.

Mai mult, șeful departamentului eveniment de la România TV precizează că se va începe urmărirea penală în rem, împreună cu toate documentele care se vor lua la ”puricat”. ”Se va începe urmărirea penală întâi in rem, se vor face cercetări, vor fi luate documente.

Laura Codruța Koveși are dosar penal. Sebastian Ghiță a făcut autodenunțul la DNA

Despre ce este vorba? Sebastian Ghiță o acuză pe Laura Codruţa Kovesi că aceasta i-a cerut să plătească avionul cu care a fost adus în țară Nicu Popa, ex șef al FNI. Ghiţă a spus la România TV că pentru plata pentru avion există factura către Țiriac Air, şi i-a fost cerută de Kovesi în momentul în care își depunea candidatura la şefia DNA! VIDEO cu autodenunţul lui Sebastian Ghiţă şi toate reacţiile aici

Cine este Nicolae Popa, cel adus cu avionul ce face obiectul autodenunţului: Groparul FNI!

Nicolae Popa fusese condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în 2006, împreună cu Ioana Maria Vlas, pentru prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii. Circa 100.000 de români şi-au pierdut banii investiţi în FNI în anii 2000, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească aproape 100,000,000 de euro compensaţii. Popa plecase din ţară, iar după circa doi ani s-a emis pe numele acestuia mandat internaţional de arestare. Popa a fost arestat la finalul anului 2009 şi a fost adus în ţară abia în 22 aprilie 2011, cu „o cursă privată”, care face acum obiectul autodenunţului lui Ghiţă!

În 2014, Tribunalul Giurgiu a decis definitiv ca Nicolae Popa să execute 10 ani şi patru luni de închisoare. În prezent, Nicolae Popa este încarcerat la Penitenciarul Giurgiu.

Vom vedea dacă se va începe urmărirea penală și in personam, dar vizate practic de acest nou dosar început sunt, într-adevăr, Florentina Mirică și Laura Codruța Kovesi”, a declarat Berta Popescu.  Cât despre relația dintre fosta șefă DNA și Sebastian Ghiță, se pare că ele ar fi fost ”normale”, până în anul 2014. „Până în 2014, aveam relaţii normale, Kovesi părea sănătoasă la cap atunci, mă întâlneam în multe locuri, nu am ştiut că va deveni o nemernica.

Sunt dezamăgit de naiv şi tăntălău ce am fost. Când am văzut cum această fiinţă se transformă, am ţipat, nu mi-a trecut prin cap să îi înregistrez”, a declarat Sebastian Ghiță.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×