Daniel Chițoiu a ajuns pentru prima oară la Tribunal. El neagă că ar fi vorbit la telefon în timpul accidentului

Daniel Chițoiu a ajuns pentru prima oară la Tribunal. El neagă că ar fi vorbit la telefon în timpul accidentului
Daniel Chițoiu, prima întrevedere la tribunalul Argeș, după accidentul din 26 decembrie *foto: facebook Lucian Mîndruță

Daniel Chițoiu a ajuns joi la Parchetul Tribunalului Argeş, acolo unde au loc cercetări cu privire la accidentul pe care fostul ministru l-ar fi provocat.

Chiţoiu a venit la Parchet însoţit de avocat şi a stat aproximativ 15 minute. La ieşire, el a spus că se supune procedurilor procurorilor, arată Mediafax.

Daniel Chițoiu, prima vizită la Tribunal, după accidentul comis de Crăciun

Daniel Chițoiu a fost întrebat de reporterii prezenți dacă vorbea la telefon înainte de impact, dar a răspuns negativ. Totodată, el a mai fost întrebat şi dacă a luat legătura cu membrii familiei care şi-a pierdut viaţa în accident şi a răspuns: „Nu!”.

Dosarul accidentului în care a fost implicat Daniel Chiţoiu, în urma căruia două persoane au murit şi două au fost rănite, a fost preluat de Parchetul Tribunalului Argeş. Iniţial, cauza penală a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.

„Dispoziţia de preluare a cauzei penale la unitatea de parchet ierarhic superioară are în vedere intensa reflectare în mass-media de la nivel naţional şi local, ca urmare a consecinţelor grave ale accidentului rutier cercetat – două persoane decedate şi două cu vătămări corporale şi a calităţii de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din conducătorii auto implicaţi în accident. La acest moment, în cauză este dispusă începerea in rem a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

În perioada imediat următoare, printre actele de urmărire penală ce se vor efectua în cauză, raportat la natura faptelor cercetate, de către procuror sau de organele de urmărire penală ale poliţiei judiciare, delegate în acest sens de procuror, se va proceda inclusiv la citarea părţilor sau, după caz a moştenitorilor acestora, pentru audiere, în vederea administrării cu celeritate a mijloacelor de probă Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicat.

Daniel Chițoiu a fost internat la Floreasca într-un caz care a scandalizat opinia publică

Imediat după accident, fostul ministru Daniel Chițoiu a fost internat la Spitalul Floreasca. Chiar dacă membrul ALDE părăsise locul accidentului pe propriile picioare, acesta a fost adus cu targa la spitalul bucureștean, într-un caz care se asemăna mult cu o mușamalizare. El a ieșit de la Floreasca pe 2 ianuarie, pe ușa din spate, fără să fie văzut de jurnaliști.

Surse judiciare spun că există suspiciunea că fostul ministru vorbea la telefon în timpul impactului. Anchetatorii cred că maşina condusă de secretarul general ALDE ar fi pătruns pe contrasens, iar imediat după producerea accidentului au existat declaraţii verbale contradictorii.

Accidentul a avut loc în 26 decembrie 2019 în localitatea Zamfireşti din Argeş. O femeie de 73 de ani şi un bărbat de 82 de ani au murit în urma impactului, iar alte două persoane au fost rănite.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×