Dan Negru, despre scutirea jurnaliştilor de plata impozitului pe venit: „Statul le dă peștele în loc să le dea undița”

în Stiri mondene
13/02/2020, 13:36
Dan Negru, despre scutirea jurnaliştilor de plata impozitului pe venit: „Statul le dă peștele în loc să le dea undița”
Dan Negru, despre scutirea jurnaliştilor de plata impozitului pe venit. Sursa foto: romaniatv.net

Dan Negru a făcut declaraţii vizavi de proiectul de lege care prevede ca jurnaliştii să fie scutiţi de plata impozitului pe drepturile de autor sau a contractului de muncă.

Dan Negru, despre scutirea de plata impozitului pe venit a jurnaliştilor

Proiectul de lege care prevede ca jurnaliştii să fie scutiţi de plata impozitului pe drepturile de autor sau a contractului de muncă a fost adoptat de parlamentari pe data de 11 februarie. Proiectul de lege adoptat de Parlament a fost luat în discuţie de mai multe vedete din presă, preintre aceştia şi Dan Negru. Omul de televiziune nu s-a arătat de acord cu proiectul adoptat şi spune că statul dă peşte ziariştilor în loc să le dea undiţa.

Nemernică legea prin care jurnaliștii vor fi scutiți de impozit! Nu mă consider jurnalist deși am o diplomă pe care scrie asta și care mi-ar da posibilitatea scutirii.

Cum a devenit jurnalist Dan Negru

Totuși, presa din România a fost mereu codașa lumii civilizate, poate și de asta politicul a cumpărat-o ieftin.

Primul ziar in limba română cu apariție constantâ -„Curierul Românesc”-a apărut abia in aprilie 1829 si in primul număr , Heliade Rădulescu făcea praf publicistică românescă scriind : „Sa ne fie rușine, rumânilor, că abia acum ne-am deșteptat”.

Acum, după 200 de ani, statul le dă jurnaliștilor peștele în loc să le dea undița…”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.  

Proiectul de lege care prevede ca jurnaliştii să fie scutiţi de plata impozitului pe drepturile de autor sau a contractului de muncă a fost adoptat după iniţiativa celor de la PSD, partid cu cele mai multe voturi. Legea urmează să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Dan Negru, până să ajungă să lucreze în televiziune a început cu munca la radio. Dan Negru a declarat într-un interviu că a ajuns să muncească la radio pentru că este un tip zgârcit.

Eram cu școala. Avema 18-19 ani. Și se deschisese Radio Timișoara și aveam discuri acasă și aveam  prieteni care lucrau la radio. Și ei mi-au zis „băi, adu și tu iște discuri”.

Eu vi le aduc, dar numai eu trebuie să stau lângă ele pentru că voi mi le zgâriați. Eu, de zgârcit ce sunt, ca să nu-mi zgârie discurile. Și m-am dus cu discurile mele cu Depeche Mode, ACDC, ce se asculta pe atunci. Și atunci mi s-a propus să spun și câteva cuvinte despre fiecare formație. Și așa am intrat în radio” spunea Dan Negru.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×