Cutremur la Buzău, cu magnitudine de 3,8

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
22/09/2018, 10:09
Cutremur la Buzău, cu magnitudine de 3,8
Cutremurul a Buzău a fost unul de 3,2 pe scara Richter

În dimineața de sâmbătă, buzoienii au avut parte de un cutremur cu o magnitutine de 3,8 pe scara Richter. Acesta s-a produs la o adâncime de 132 de kilometri. Seismele se țin de țara noastră, Potrivit Institutului Național de Cercetare pentru Fizica Pământului. Se înregistrează din ce în ce mai multe cutremure. Penultimul a fost raportat în județul Vrancea, într-o miercuri. Cutremurul a avut o intensitate de 3,9, dar asta după o altă zi în care se mai înregistrase altul, cu o magnitutine de 3,6.

Pentru ca oamenii să știe mai bine cum se dezvoltă astfel de situații ale Pământului, Institutul național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a avut o experință vara aceasta, care s-a încheiat spre începutul primei luni de toamnă, prin care testa un spectru larg de tehnici de cercetare.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cutremur la Buzău! Elevii învață intens despre seisme

Ce este cel mai interesat e faptul că un număr de 70 de elevi și profesori au făcut parte din asta. Școala de vară din Măgurele, căci despre ea este vorba, a avut prima ediție în acest an. Obiectivele pe care le-a avut această desfășurare au fost: fructificarea valorilor expertizei științifice, din cadrul acestui proiect, și cercetarea de la Măgurele și din cadrul Universității din Capitală.Totul a fost împărțit pe două tabere: profesori și elevi, având activități diferite. Prima, cea a elevilor, a inclus prelegeri, exerciții în laboratoare și diferite experimente. A doua, dedicată profesorilor, care predau desigur materii legat de acest proiect, vor primi multe informații pe care să le dea mai departe elevilor de la gimnaziu și liceu.

Citește și: Şefi din Jandarmerie şi un secretar de stat MAI, acuzați în dosarul violenţelor din 10 august

Citește și: Anamaria Prodan investește o avere în educația copiilor săi! Cât plătește doar pentru Rebecca!

Citește și: Elena Gheorghe, fără pic de fard! Puțini știu cum arată solista nemachiată

Primul mare cutremur contemporan

Anul 1940 a fost un an care a lăsat oamenilor în urmă frică. Seismul a avut o magnitudine de 7,4 pe scara Richter. A distrus practic centrul și sudul Moldovei, dar și o parte din Muntenia. Devastatorul incident a durat 45 de secunde și, cu cât a fost mai lung, așa a lăsat și mai multe victime. Pe 10 noiembrie 1940 au fost 1.000 de morți și 4.000 de răniți, mare parte din Moldova.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×