Cutremur în România! Seismul a avut loc în Covasna

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/10/2018, 11:15
Cutremur în România! Seismul a avut loc în Covasna
Un cutremur a avut loc în Covasna, România!

România a avut parte de un cutremur! Seismul a clătinat Covasna în această dimineață. Acesta a avut o magnitudine de 2,5 grade pe scara Richter. La ora 05:50, duminică, 7 octombrie, județul Covasna a fost zguduit. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la adâncimea de 99 de kilometri. Locuitorii orașului au fost mai norocoși decât cei din Vrancea, căci, anul acesta, ei au suportat unul dintre cele mai puternice cutremure din acest an. Cu o magnitudine de 4,7 grade pe scara Richter, acesta s-a produs miercuri, pe data de 14 martie. Ulterior, a fost raportată adevărata lui valoare, de 4,7, cu o adâncime de 140 de kilometri. Intensitatea mișcării tectonice a fost confirmată de Departamentului pentru situații de Urgență.

”În urmă cu puțin timp, în zona seismică Vrancea s-a produs un #CUTREMUR cu magnitudinea de 4.7 pe scara Richter, la adâncimea de 157 de km”, a transmis DSU, în acel moment. Din fericire, nu au existat pagube, lucru confirmat de aceștia. ”Până în acest moment, nu s-au înregistrat apeluri sau alte informații privind posibile pagube.În continuare se derulează verificări”, a transmis DSU.

Cutremur în România! Covasna a fost zguduită!

Citește și: Secțiile de votare cu prezență 0% din București și din opt județe după prima zi de referendum!

Citește și: Scandal într-un Mega Image din cauza referendumului pentru familie

Citește și: Incidente la referendum, secții de votare închise. Preot amendat, în Piatra Neamț

În urma cutremurului, vestitul seismolog Gheorghe Mărmureanu a prevăzut un altul, în viitorul apropiat. Din spusele acestuia, va urma o catastrofă. Totodată, această prevestire a venit în urma faptului că s-au împlinit 41 de ani de la cutremurul devastator din data de 4 martie 1977. Produs la 21:22:22, a avut efecte inimaginabile asupra țării. Cu o maginitudine de 7,2 pe scara Richter și o durată de 56 de secunde, a lăsat în urmă1.570 de victime, dintre care numai 1.391 numai din Capitală. Întreaga Românie a fost lăsată cu 11.300 de răniți grav și 35.000 de case prăbușite din temelie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×