Cutremur în România, pe 1 martie! Ce magnitutine a avut seismul

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
01/03/2019, 08:59
Cutremur în România, pe 1 martie! Ce magnitutine a avut seismul GALERIE FOTO
Cutremur în România! Ce magnitudinea a avut?

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 pe scara Richter s-a produs în cursul zilei de vineri, 1 martie. Acesta a avut loc în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, la ora locală 00:11, conform Intitutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul a avut loc la adâncimea de 89 de km, în apropierea orașelor de epicentru au fost încă 5 localități.  Amintim că cel mai mare cutremur de pe teritoriul țării a fost înregistrat în anul 2017, pe 8 februarie, în județul Buzău.

Cutremur în România, pe 1 martie!

Un seism s-a produs în ziua de 1 martie, în Vrancea, județul Vrancea. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizia Pământului a anuțat faptul că acesta a avut magnitudinea de 3,6 pe scara Richter. Adâncimea cutremurului a fost de 89 de km, iar în apropierea sa se află orașele de epicentru precum: Nehoiu (34km), Covasna (42km), Întorsura Buzăului(54km), Târgu Secuiesc (55km), Slanic-Moldova (57km).

În România, în luna februarie, au avut loc nu mai puțin de 30 de cutremure. Magnitudinile acestora au fost cuprinse între 2,2 și 3,9 pe scara Richter. În anul 2016, au avut loc două seisme care au avut peste 5 magnitudine pe scara Richter, unul în septembrie, iar celălalt în decembrie.

Cutremur în Vrancea, de 1 martie!Cutremur în Vrancea, de 1 martie!
Cutremur în Vrancea, de 1 martie!

Cutremur peste cutremur în Vrancea!

După seismul din luna octombrie, de 5,8 pe scara Richter, specialiștii au anunțat că va mai fi unul puternic. Este bine cunoscut faptul că în zona Vrancea se petrec cele mai multe seisme, dar cel din luna octombrie a anului trecut a rămas bine întipărit în amintirea oamenilor. „E un cutremur moderat, ceva mai mare, este un cutremur normal pentru zona Vrancea. Cutremure de magnitudine 6 se produc la intervale de câțiva ani.

El a apărut și pe fundalul unei activități ceva mai slabe, în ultimul timp. Era de așteptat. Activitatea seismică înseamnă și o acumulare și are un efect benefic pentru că a eliberat energia acumulată în ultima vreme. Cutremurele de magnitudine 4 sunt cam la intervale de o lună. În particular, la adâncimea la care s-a produs cel de azi, nu prea s-au produs cutremure. Așa se explică și mărimea lui ceva mai mare, pentru că se acumulase energie”, a spus specialistul Radulian, la Digi 24.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×