Cutremur de 6,2 grade pe scara Richter, urmat de 11 replici de magnitudini uriaşe

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
31/03/2019, 19:25
Cutremur de 6,2 grade pe scara Richter, urmat de 11 replici de magnitudini uriaşe GALERIE FOTO
Cutremur puternic in Ecuador

Un cutremur cu magnitudine de 6.2 a zguduit Ecuadorul, duminică dimineața! Seismul care s-a resimțit foarte puternic a fost urmat de nu mai puţin de 11 replici cu magnitudini însemnate și ele! Deocamdată, nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.

Cutremurul de 6.2 din Ecuador a fost urmat de 11 replici puternice

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade s-a produs, duminică dimineaţă, în apropiere de coastele Ecuadorului, a anunţat agenţia geologică americană (USGS), subliniind că deocamdată nu există pagube şi nici alertă de tsunami, informează AFP. Au uramt 11 replici, cea mai mare cu magnitudine 5.5.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de numai 18,5 km, în oceanul Pacific, la vest de Guayaquil şi la 27 km la nord de Santa Elena. În luna februarie, în Ecuador a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 7.5 grade, dar la o adâncime de 132 kilometri, fără a se înregistra victime.

Cutremur Ecuador
Cutremurul din Ecuador a avut 11 replici

În 2016, peste 670 de oameni au murit în urma unui cutremur

În aprilie 2016, un seism cu magnitudinea de 7,8 grade s-a soldat însă cu 673 morţi. Acesta s-a produs la o distanță de 27 km de orașele Muisne și Pedernales și la 170 km de capitala Quito, unde a fost resimțit puternic. Președintele Rafael Correa a declarat stare de urgență, iar 13,500 de militari și polițiști au participat la operațiunile de salvare.

Seismul s-a simțit și în Columbia și Peru. O alertă de tsunami a fost emisă atunci pentru zona Pacificului, pe coastele Columbiei, Costa Ricăi, Ecuadorului, Fijiului, Panamaului și Peruului. O mare parte din orașul Pedernales, aflat la 35 km sud-vest de epicentrul cutremurului, a fost pusă la pământ atunci de seismul foarte puternic.

Cel puțin 673 de persoane au fost ucise, iar alte 12,492 au fost rănite în urma cutremurului. Președintele Rafael Correa a declarat că reconstrucția va costa „miliarde de dolari”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×