Cutremur devastator în Grecia, în urmă cu puțin timp! A zguduit Atena

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
30/03/2019, 15:47
Cutremur devastator în Grecia, în urmă cu puțin timp! A zguduit Atena GALERIE FOTO
Cutremur în Grecia!

Un cutremur puternic s-a produs în Grecia, la ora locală a României 12:45. Acesta a avut magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc la o distanță de 130 de km de Atena, capitala Greciei. Potrivit mărturiilor din aplicația specială EMSC, acesta s-a resimțit puternic. Deocamdată nu există informații concrete despre victime sau pagube materiale.  În urmă cu doar zece zile, un alt cutremur de 5,6 grade Celsius a avut loc în Turcia. Din nefericire, mai multe clădiri au fost afectate.

Cutremur de 5,3 grade pe scara Richer în Grecia!

Un seism de adâncime mică cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs în Grecia. Totul a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, la aproximativ 130 de kilometri vest de Atena, conform Centrul Seismologic Euro-Mediteranean. Seimsul s-a produs la orele 12:46, la o adâncime de 10 kilometri.

Epicentrul a fost la zona centrală a Greciei, la 16 kilometri sud-vest de Itéa, mai exact, la 51 de kilometri de orașul Patra și la 129 de kilometri de vestul capitalei țării. În luna octombrie a avut loc alt cutremur, mai mare, cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara Richter. Acesta a vut loc la adâncimea de 16 kilometri. Epicentrul a avut localizarea în Marea Ionică , la 125 de kilometri se dus-est de Lithakia.

Cutremur Grecia
Cutremur de 5,1 grade pe scara Richter, în Grecia

Cutremur Grecia

„Situaţia este sub control şi noi continuăm să o supraveghem. Sunt numeroase falii în Golful Corint”, a declarat şeful Agenţiei elene pentru protecţie seismică, Efthymios Lekkas, în cazul cutremurului produs în ziua de sâmbătă. În anul 2017, un seism de 6,7 grade pe scara Richter s-a produs pe insula Kios, din Marea Egee. Din nefericire, accesta a provocat moartea a două persoane. 1999 a fost anul în care nu mai puțin de 143 de oameni și-au pierdut viața în seismul de 5,9 grade pe scara Richter.  Acesta a avut loc în Atena și în împrejurimile sale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×