Cutremur de 4,5 grade pe scara Richter în sud-vestul Iranului! Seismul a avut loc în apropierea unei centrale nucleare

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 10:15
Cutremur de 4,5 grade pe scara Richter în sud-vestul Iranului! Seismul a avut loc în apropierea unei centrale nucleare GALERIE FOTO
Seismul a avut loc în apropierea unei centrale nucleare. Sursa foto - facebook

Un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter a avut loc în sud-vestul Iranului, o regiune în care se află centrala nucleară de la Bushehr.

Cutremur de 4,5 grade pe scara Richter în sud-vestul Iranului!

Seimsul a fost anunțat de Institutul american de geofizică USGS.

Seismul, localizat la o adâncime de zece kilometri, a zguduit o zonă situată la 17 kilometri sud-est de oraşul Borazjan, la ora locală 6.49 (5.19, ora României), potrivit USGS.

Seismul a avut loc în apropierea unei centrale nucleare

Cutremurul a fost resimţit la Bushehr, unde se află centrala nucleară, potrivit agenţiei oficiale iraniene de presă Irna.

Nicio victimă şi nicio pagubă nu au fost anunţate imediat, potrivit Irna, care citează un reprezentant al centralei.

În contextul situaţiei tensionate din Iran, oamenii au făcut presupuneri sumbre în legătură cu posiblele cauze ale cutremurului.

„Evenimentul a fost unul natural. Nu există nicio altă legătură. Vorbim de un seism produs, repetăm, natural”, au adăugat însă rapoartele.

Iranul a lansat 22 de rachete asupra unor baze americane în Irak, ca represalii faţă de asasinarea generalului Qasem Soleimani, iar un avion care decola de la Teheran s-a prăbuşit, iar 170 de oameni au murit.

Atacurile efectuate de Iran asupra unor ţinte americane în Irak în noaptea de marţi spre miercuri s-au soldat cu 80 de morţi, anunţă televiziunea publică iraniană.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×