Curs valutar BNR azi, 7 ianuarie 2019: euro stagnează

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/01/2019, 13:36
Curs valutar BNR azi, 7 ianuarie 2019: euro stagnează
Ce valori indică Banca Națională a României pentru valute pentru luni, 7 ianuarie?

Cursul valutar de azi, 7 ianuarie, indicat de Banca Națională a României, indică faptul că valuta euro a rămas la valorea din ziua de vineri, aceasta fiind 4.66 lei/euro. Băncile comerciale au anunțat pe 4 ianuarie la cursurile de chimb pentru vânzare între 4.68 de lei și 4.73 de lei/euro.

ROBOR calculat la 3 luni a scăzut la 2.94%, față de nivelul anunțat în cursul zilei de vineri, unde a avut 2.97%. De asemenea, ROBOR la 6 luni se anunță că a rămas la 3.28*, acesta fiind la același nivel din ziua de vineri. Se arată o micșorare ușoară față de ședința precedentă.

Curs valutar BNR azi, 7 ianuarie: ROBOR la 3 luni a scăzut

Cursul de astăzi, indicat de Banca Națională a României arată că ROBOR la 3 luni a scăzut din nou. Acest lucru este îngrijorător pentru ministrul Finanțelor, Eugen Teodorescu. „Am să-i fac o invitaţie domnului guvernator să vină la Ministerul de Finanţe, alături de preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, şi împreună vor trebui să îmi răspundă la nişte întrebări, să ascult dacă mai au şi alte doleanţe, dar să şi pun întrebări la care vreau să am şi câteva răspunsuri.

Indicele ROBOR
Indicele ROBOR

Cred că este momentul ca domnul guvernator să vină şi la Finanţe şi să discutăm deschis, pentru că de când a apărut ordonanţa 114, aud că sunt presiuni agresive din partea Băncii Naţionale către bănci pentru a nu se scădea ROBOR-ul. ROBOR-ul ţine strict de Banca Centrală”, a declarat acesta.

Curs BNR pentru Euro

Cursul valutar indicat de BNR pentru astăzi arată că euro rămâne la valoarea de 4.66 de lei/euro. În cursul zilei de 3 ianuarie, moneda a atins valoarea cea mai ridicată în fața leului, anume de 4.6656 lei/euro. Pe24 decembrie a scăzut la cea mai mică valoare, la 4.6413 lei/euro.

Curs BNR pentru Dolar

Evoluție euro și dolar
Evoluție euro și dolar

Dolarul scade astăzi la 4.07 lei/dolar, față de valoarea precedentă de 4.04 lei/dolar. Moneda a atins maximul istoric pe 28 decembrie 2006, unde a avut valoarea de 4.3504 lei/dolar.

Curs BNR pentru Lira sterlină și Franc elvețian.

Alte valori ale valutelor indicate de BNR
Alte valori ale valutelor indicate de BNR

Cursul zilnic indicat de Banca Națională a Româneiie arată că azi, 7 ianuarie, lira terlină a crescut cu 0.0046, ajungând la 5.1919 lei/lira sterlină. Francul elvețian a crescut și el cu 0.0072, ajungând la valoarea de 4.1495 lei/frac elvețian.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×