Dosar penal deschis pe numele unui cuplu pentru că nu a respectat carantina! Cei doi au fost „pârâți” de mama fetei

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 18:05
Dosar penal deschis pe numele unui cuplu pentru că nu a respectat carantina! Cei doi au fost „pârâți” de mama fetei
Dosar penal deschis pe numele unui cuplu pentru că nu a respectat carantina! Cei doi au fost „pârâți” de mama fetei *foto: hepta.ro

Un dosar penal a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Jdecătoria Sectorului 2 pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Este vorba despre un cuplu care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, chiar dacă cei doi s-au întors recent din Franța. Sesizarea a fot făcută la poliție chiar de către mama fetei!

O mamă și-a pârât fiica de faptul că nu respectă carantina

Potrivit unui comunicat al Parchetului de lângă Curtea de Apel București:

„Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti a fost inregistrat la data de 19.03.2020 dosarul penal nr. 2380/P/2020, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 Cod penal, constand in aceea ca, in ziua de 18.03.2020, o persoana de sex feminin a sesizat Sectia 7 Politie cu privire la faptul ca fiica sa impreuna cu concubinul acesteia, care s-au intors pe 16.03.2020 din Franta, nu respecta masura izolarii impusa de autoritatile competente.

Din verificarile efectuate a rezultat ca cele doua persoane au intrat in Romania, la data de 16.03.2020, prin PCTF Nadlac, ocazie cu care au completat declaratia pe proprie raspundere referitor la respectarea masurii izolarii, fiecare la adresa la care domiciliaza”, se arata în comunicat.

În cauză a fost informată Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

Ce amendă riscă cuplul „turnat” de părintele îngrijorat

Cei doi români proaspăt întorși din Franța riscă o pedeapsă destul de mare dacă vor fi găsiți vinovați de fapta acuzată. Astfel, după numeroasele cazuri similiare care au apărut recent, guvernul a decis înăsprirea pedepselor pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Astfel, proiectul de OUG de modificare a Legii 286/2009 privind Codul penal, adoptat de Guvern, la propunerea Ministerului Justiţiei, prevede pedepse de până la 15 ani, dacă fapta duce la decesul uneia sau mai multor persoane.

De asemenea, în contextul în care foarte mulți oameni nu respectă izolarea, pedeapsa pentru fuga din carantină va fi de 3 ani de închisoare, iar dacă cei care scapă din autoizolare îmbolnăvesc și alți oameni, pot să primească până la 5 ani de închisoare. Nu în ultimul rând, pentru fals în înscrisuri pedeapsa va ajunge la 7 ani după gratii.

Până acum pedeapsa pentru zădărnicirea combaterii bolilor era de până la doi ani și cu o amendă de până în 20.000 de lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×