FANATIK te învață cum trebuie să procedezi dacă vrei ca murăturile tale să nu se înmoaie! Dacă urmezi sfaturile de ma jos, vei avea murături tari până în luna mai! Această rețetă trebuie reținută și transmisă generațiilor ce vin, deoarece este cea mai bună!
Cum trebuie să procedezi dacă vrei ca murăturile să nu se înmoaie
În primul rând, pentru a avea murături tari peste iarnă, ai nevoie de sare neiodată! Sarea neiodată este și mai ieftină, dar mult mai bună decât cea iodată, cel puțin pentru murături. Sarea neiodată este cea grunjoasă, cu o culoare mai închisă.
În al doilea rând, saramura pentru murături trebuie să fie fiartă bine, înainte de a fi turnată peste murături. Un alt aspect foarte important îl reprezintă chiar gogonelele. Acestea trebuie să fie foarte sănătoase, trebuie să aveți grijă ca acestea să nu fie lovite, stricate, sau să prezinte fisuri de vreun fel, deoarece dacă una singură are probleme, este posibil ca toate gogonelele să se strice. Un alt factor important pentru niște gogonele de poveste îl reprezintă hreanul. Nici acesta nu trebuie să fie stricat, ci să fie în perfectă stare. Urnați rețete de mai jos pentru a avea murături tari peste iarnă.
Ingrediente pentru cea mai bună rețetă de murături
- 2,5 kilograme gogonele
- 2 morcovi
- 1 mâna flori de conopida
- 4 linguri de sare grunjoasa
- 1 tulpina hrean
- 1/2 tulpina marar uscat
- frunze de telina
- 4 foi de dafin
- 8 catei de usturoi
- 1 lingura boabe de piper
- 1 lingura boabe de mustar.
Mod de preparare:
Borcanul în care vor fi puse murăturile trebuie să fie bine spălat și sterilizat prin opărire. Se curăţă morcovii şi usturoiul, se taie morcovii rondele, se curăţă hreanul şi se taie în patru pe lungime. Între timp, se pun trei litri de apă şi patru linguri de sare pe foc. Apa se ia de pe foc atunci când a dat în clocot şi se lasă deoparte.
Pe fundul borcanului se aşează un strat de tuplini de mărar rupte şi frunze de ţeină, apoi se aşează gogonelele cu flori de conopidă şi rondele de morcovi. Se adaugă boabele de muştar şi cele de piper printre gogonele, se adaugă frunzele de dafin şi restul de tulpini de mărar şi ţelină. La final se toarnă saramura fierbinte peste gogonele. Apoi, borcanele se sigilează bine cu un capac sau cu folie.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii