FANATIK îți aduce rețeta zilei de vineri, 20 septembrie. Îți propunem astăzi să gătim împreună Bereni, un celebru preparat din legume fripte în aluat, numai bun pentru această perioadă a anului. Trebuie să știi că acest deliciu culinar inspirat de bucătăria japoneză este foarte picant și merge de minune cu una, sau chiar mai multe halbe de bere.
Bereni fără ou, versiunea românească a celebrului preparat japonez
Dacă ești un mare amator al gastronomiei japoneze trebuie neapărat să încerci versiunea românească a celebrului preparat tempura. În plus, pe lângă un gust cu adevărat unic, delicat și în același timp crocant, Berenii sunt foarte ușori, așa că nu trebuie să îți faci griji în privința siluetei.
Ingrediente
- Două căni cu vârf de făină albă
- jumătate de cană de apă rece
- o sticlă sau o doză de bere blondă
- o lingură de sare
- o linguriță de boia iute
- piper după preferință
- 250 g pesmet
- 2-3 linguri susan sau fulgi de porumb sfărâmați
- 1,5 kg legume amestecate după preferință ( dovlecei, dovleac de plăcintă, ardei, vinete, morcov, păstârnac, cartof dulce, sfeclă, ceapă, praz, conopidă, broccoli)
- 1 litru ulei pentru prăjit (preferabil de palmier sau cocos)
Cum să prepari cei mai buni Bereni fără ou
Pentru început, dacă folosești rădăcinoase și fasole păstăi proaspete, le fierbem pe jumătate, procedând la fel și cu conopida sau broccoli. Apoi, pune-le din apa clocotită direct în apă rece, pentru a-și păstra o culoare intensă, după care va trebui să le tai în felii sau fâșii de 5 milimetri grosime. Dovleceii, vinetele, ardeii, ceapa, se taie la rândul lor în felii și se sărează, apoi se lasă jumătate de oră, până elimină zeama. Între timp pregătește aluatul, amestecând o cană de făină albă cu apă, apoi subțiază cu puțină bere, până capătă consistența unui sos.
Adaugă o linguriță de sare, boia, piper, după care lasă aluatul să „se odihnească” vreme de 30 de minute. Amestecă separat puțin pesmet cu susan sau fulgi de porumb, apoi încălzește uleiul și asigură-te că ai setat temperatura ideală. Trece legumele pe rând, câte puține, prin făină, aluat și pesmet și lasă-le în uleiul încins până se ridică la suprafață, apoi așteaptă să se răcească puțin și sunt numai buni de servit. Poftă Bună!
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17