Cum scapi de mirosul de prăjeală. Cea mai eficientă soluție

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
25/03/2020, 15:28
Cum scapi de mirosul de prăjeală. Cea mai eficientă soluție
Cum scapi de mirosul de prăjeală. Cea mai eficientă soluție. Sursa foto: Pinterest.com

Balsamul de rufe nu este doar pentru rufe moi și parfumate, ci poate fi folosit în mai multe trucuri în gospodărie. Dacă nu știați până acum, balsamul vă ajută să scăpați de mirosul de prăjeală din bucătărie și nu, numai.

Balsamul de rufe, ideal pentru eliminarea mirosului de prăjeală

Așa cum bicarbonatul de sodiu este un ingrediente minune și ajută gospodinele la curățarea numeroaselor suprafețe din gospodărie, la fel face și balsamul de rufe. Acesta te ajută să scapi de mirosul neplăcut din bucătărie după ce ai prăjit cartofi, pește sau carne.

Cea mai bună soluție care te ajută să scapi de mirosul de prăjeală este să pui într-un vas cu apă puțin balsam de rufe.Vasul se pune la fiert pe aragaz preț de câteva minute, timp în care va degaja un miros parfumat în bucătărie, iar cel de prăjeală va dispărea.

Ce trucuri mai poți face cu ajutorul balsamului de rufe

De asemenea, balsamul de rufe mai poate fi folosit și la alte trucuri în gospodărie cum ar fi spălatul geamurilor. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o parte balsam cu patru părți de apă. Soluția obținută se pune într-o sticlă cu pulverizator și se va da pe geamurile murdare care vor deveni curate într-o clipă.

Combinația de balsam de rufe cu apă se mai pot folosi și pentru curățarea parchetului. Pulverizează soluția pe parchet și apoi șterge cu ajutorul unei cârpe curate și uscate. Parchetul va străluci de curățenie.

Cu aceeași soluție gospodinele pot șterge petele de pe mobilier. Lăsați soluția să acționeze timp de 10 minute, iar la final ștergeți cu o cârpă curată. În cazul în care fermoarul unei haine s-a blocat și nu ai nicio soluție la îndemână poți apela tot la balsam, va funcționa ca unul nou.

Alte trucuri utile în gospodărie cu ajutorul balsamului de rufe

  • Uși, plăci ceramice, mobilier băi. Aceste suprafețe vor străluci dacă sunt curățate cu balsam de rufe diluat în puțină apă
  • Îndepărtarea părului de animale de pe covor. Soluția de balsam și apă se lasă să acționeze câteva minute și mai apoi se va freca covorul cu ajutorul unei cârpe
  • Curățarea jachetei din piele. Petele de pe hainele de piele vor dispărea ca prin farmec cu ajutorul balsamului de rufe combinat cu apă
  • Combaterea electrizării dresurilor și a altor haine. Dresurile sau căptușeala sintetică a hainelor va fi protejată împotriva frecării și nu va mai genera energie statică dacă folosești trucul cu balsam de rufe
  • Îndepărtarea vechiului tapet. Diluați un capac de balsam de rufe într-un litru de apă și aplicați soluția pe tapet cu ajutorul unui burete. Lasă să acționeze aproximativ 20 minute, apoi tapetul se va dezlipi foarte ușor.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×