3 feluri inedite prin care poți folosi uleiul din bucătărie. Cele mai ingenioase trucuri

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
18/03/2020, 11:27
3 feluri inedite prin care poți folosi uleiul din bucătărie. Cele mai ingenioase trucuri
3 feluri inedite prin care poți folosi uleiul din bucătărie. Sursa foto: Pinterest.com

Uleiul de floarea soarelui este cel mai folosit în bucătăria românească și poate fi utilizat în mai multe întrebuințări casnice, pe lângă prepararea diferitelor feluri de mâncare. Citește în rândurile de mai jos care sunt trucurile pe care le poți face cu ajutorul uleiului.

Trucuri simple și inedite cu ajutorul uleiului de floarea soarelui

Uleiul de floarea soarelui a fost utilizat de triburile indiene încă din anul 3.000 î.Hr. ca remediu pentru vindecarea mușcăturilor de șerpi, dar și pentru întreținerea părului și a pielii.

Acest ulei este bogat în vitamina E, conține numeroși antioxidanți și nutrienți esențiali pentru refacerea stratului de protecție al pielii și prevenirea sau tratarea afecțiunilor dermatologice.

Uleiul de floarea soarelui, trucuri pentru unghii și desfacerea borcanelor

1. Uleiul de floarea soarelui este ideal pentru borcanele care se desfac foarte greu, în special cele de miere sau dulceață care pe deasupra sunt și foarte lipicioase. Tot ce trebuie să faci este să ungi buza borcanului cu o picătură de ulei și următoarea dată borcanele nu-ți vor mai da dureri de cap.

2. În plus, uleiul de floarea soarelui este ideal și atunci când te pregătești să-ți faci manichiura. Ai observat că de mai multe ori din dorința de a avea ojă de toată lungimea unghiei dai și pe lângă. De acum înainte nu se va mai pune această problemă, tot ce trebuie să faci este să ungi cu puțin ulei pielea din jurul unghiei.

Totodată, atunci când te murdărești de ojă este foarte ușor să ștergi surplusul cu ajutorul unui bețișor de urechi înmuiat în puțină acetonă sau și mai simplu, răzuiește oja în plus cu unghia. Uleiul de floarea soarele menține pielea din jurul unghiilor mai hidratată și cuticulele mai moi.

3. De asemenea, uleiul poate fi de ajutor atunci când trebuie să măsori ingredientele dulci și lipicioase. Al treilea truc constă așadar, în ungerea unei linguri cu puțin ulei. Așa poți măsura mult mai ușor mierea sau siropul de arțar. Acest truc te ajută să torni mierea în aluat sau în crema pentru prăjitură.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×