Trucuri pentru ca bateria telefonului tău iPhone să te țină mai mult! Iată ce trebuie să faci

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
19/03/2019, 15:51
Trucuri pentru ca bateria telefonului tău iPhone să te țină mai mult! Iată ce trebuie să faci GALERIE FOTO
Trucuri pentru ca bateria telefonului tău iPhone să te țină mai mult! Iată ce trebuie să faci

Pentru că deținătorii de iPhone se plâng tot timpul că bateria telefonului li se descarcă prea repede, experții în tehnlogie vin cu o serie de ponturi extrem de utile. Așa cum se bănuia, există o serie de aplicații care consumă enorm și care trebuie închise sau chiar dezinstalate.

Trucuri pentru ca bateria telefonului tău iPhone să te țină mai mult! Sfaturi utile

La „Setări”, dacă selectați opțiunea „Baterie” și așteptați până se încarcă pagina, veți vedea care aplicații consumă cel mai mult. Dacă lângă aplicație apare procentul de 20%, înseamnă că aceasta v-a consumat o cincime din baterie în ultimele zece zile. Un semnal de alarmă în plus ar trebui să fie și faptul că aplicația „omoară” bateria, deși nu o activați prea mult timp.

Un alt pont este să verificați uzura bateriei pentru a vă da seama dacă aceasta trebuie schimbată. Dacă ați intrat în secțiunea „Battery Health” și observați că acumulatorul funcționează la o capacitate de sub 80%, înseamnă că deja este uzat și este necesară înlocuirea lui. Practic, se ajunge aici după aproximativ 500 de încărcări, potrivit thesun.co.uk.

 Sfaturi utile pentru utilizatorii de iphone.
Sfaturi utile pentru utilizatorii de iphone.

Atenție la luminozitate!

Mulți utilizatori sunt tentați să folosească telefonul la luminozitate maximă, ceea ce afectează bateria. Din acest motiv, experții recomandă folosirea funcției „Auto-brightness”, care reglează luminozitatea în funcție de ambient și protejează astfel bateria.

Un alt sfat important în acest sens este utilizarea rețelelor WiFi în locul datelor din abonament. Interesant este că, de multe ori, rețelele wireless oferă o viteză de navigare mai mare și asigură o funcționare mai îndelungată a acumulatorului.

„Modul Avion” este recomandat

În plus, dacă nu ai semnal și nici nu mai speri să găsești vreo rețea în apropiere, este bine să treci pe „Modul Avion” și să te asiguri că mai ai baterie până când ajungi într-o zonă cu acoperire. Dacă ești într-o zonă cunoscută, poți dezactiva și serviciile de localizare.

Dincolo de toate acestea, specialiștii în tehnologie te sfătuiesc să ferești bateria de temperaturi extreme. Se știe că bateria se descarcă mai ușor când e ger. Pe de altă parte, nu trebuie să lăsați telefonul în mașină într-o zi toridă și nici în bătaia soarelui. Bateria „moare” și dacă sunteți un împătimit al jocurilor cu grafică de ultimă generație.

Cei mai mulți posesori de iPhone continuă să folosească telefonul și după ce acesta s-a supraîncălzit. Este o mare greșeală și recomandabilă este închiderea mobilului pentru o perioadă, dacă nu așteptați apeluri sau mesaje urgente.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×