3 trucuri practice cu făină care îți vor face viața mai ușoară. Nu, nu e vorba despre rețete și preparate

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
18/03/2020, 10:49
3 trucuri practice cu făină care îți vor face viața mai ușoară. Nu, nu e vorba despre rețete și preparate
Trei trucuri simple și rapide cu ajutorul făinii. Sursa foto: Pinterest.com

Nu doar bicarbonatul de sodiu face minuni în gospodărie, ci sunt și alte alimente care îți pot fi de un real ajutor și te ajută să și economisești bănuți. Făina este un ingredient nelipsit din bucătărie, dar cine știe care sunt întrebuințările ei în afara preparatelor. 

Trei trucuri simple și rapide cu ajutorul făinii

Făina este la îndemâna oricărei gospodine pasionate de produse de patiserie sau cofetărie și nu numai. Acest ingredient îți poate face viața mai ușoară și te poate ajuta în prepararea diferitelor trucuri cum ar fi spălatul suprafețelor de inox sau pregătirea plastilinei foarte apreciată de cei mici.

Plastilină moale pe bază de făină

Acesta se poate găsi și în comerț, dar este mult mai ușor de pregătit în casă, mai ales că cei mici se vor distra de minune. Tot ce ai nevoie sunt trei căni de făină, un sfert de cană de sare, o cană de apă, o lingură de ulei și 2 picturi de colorant alimentar.

Toate aceste ingrediente se amestecă bine până când se obține o plastilină maleabilă, ușor de întins și nelipicioasă. În cazul în care este prea moale se mai adaugă făină. Dacă plastilina a ieșit prea tare se mai pune apă. Poate fi păstrată într-o pungă de plastic sigilată.

Chiuveta de inox, curată ca la început

Cu siguranță ai observat că obiectele din inox, în special chiuveta tinde să-și piară luciul metalic și uneori produsele din comerț nu fac față. Tot ce ai nevoie este puțină făină, aproximativ 2-3 linguri pe care să le împrăștii pe toată suprafața.

Făina nu trebuie lăsată să acționeze așa cum se întâmplă cu majoritatea produselor de curățare. Tot ce trebuie să faci este să freci chiuveta de inox ușor cu o cârpă moale și uscată și strălucirea va ieși la suprafață!

Lipici pentru etichetelor borcanelor

Un al treilea truc cu ajutorul făinii care îți poate fi de folos este lipiciul. Acesta se pregătește cu apă și făină, proporția fiind de 1:3. Cele două ingrediente se amestecă într-o oală, la foc mic. Când stă pe aragaz se amestecă mereu pentru a nu se lipi.

Lipiciul de casă este gata atunci când începe să fiarbă și se îngroașă. Se lasă la răcit preț de câteva minute și apoi se adaugă într-o sticlă de plastic. Lipiciul se păstrează la rece, pe ușa frigiderului și se poate folosi pentru lipirea diverselor etichetele ale borcanelor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×