Bicarbonatul de sodiu aduce plantele la viață. Trucuri știute de florărese

Dan Suta   
în Stiri mondene
26/10/2019, 14:08
Bicarbonatul de sodiu aduce plantele la viață. Trucuri știute de florărese
Bicarbonatul de sodiu salvează plantele! Sursa foto: știri.tvr.ro

Bicarbonatul de sodiu și anticoncepționalele aduc plantele la viață! Da, ați citit bine, iar trucul prin care plantele pot fi ”resuscitate” a fost ținut la secret de florărese multă vreme, de teamă să nu aibă concurență. Dacă te pasionează grădinăritul, ceea ce vei citi în rândurile de mai jos va însemna o adevărată ușurare mai ales dacă nu știi ce să mai faci pentru ca florile pe care le ai în ghiveci nu mai dau niciun semn de viață.

Bicarbonatul de sodiu prelungește viața plantelor!

Oricine are cel puțin un ghiveci cu flori în casă, iar marele necaz apare atunci când frunzele se veștejesc, iar planta nu mai înflorește. Pentru a preveni uscarea frunzelor și a prelungi, deci, viața florilor tale, tot ce trebuie să faci este să le stropești cu bicarbonat de sodiu dizolvat în apă. Dizolvă într-o sticluță cu pulverizator 2-3 linguri de praf de bicarbonat în apă plată și stropește de la rădăcină la vârful plantei pentru a ține florile frumoase și sănătoase pe o perioadă mai îndelungată.

Mai există un truc pe care îl folosesc multe florărese, în special pentru orhidee. Pentru ca plantele să înflorească de mai multe ori pe an, multe grădinărese pun în pământul din ghiveci al plantei o pilulă contraceptivă. Rezultatul  a fost de cele mai multe ori uluitor: plantele au înflorit de două sau chiar și de trei ori pe an! Metoda cu anticoncepționale dizolvate în apă pentru a uda orhideea a fost încercată de multe românce, după ce au auzit de acest truc sau au citit pe diverse forumuri.

Zațul de cafea, altă alternativă

Așadar, iată câteva trucuri interesante pentru creșterea plantelor și evitarea uscării acestora. Totodată mai puteți folosi și zațul de cafea dacă nu sunteți siguri că plantele se vor dezvolta așa cum trebuie. Amestecați-l cu pământul și îngrășământul în care veți planta floarea, iar efectele vă vor surprinde!

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×