Cum să trecem cu bine peste epidemia de coronavirus. Rufele trebuiesc spălate la temperaturi de 60 de grade Celsius

în Stiri mondene
20/03/2020, 14:10
Cum să trecem cu bine peste epidemia de coronavirus. Rufele trebuiesc spălate la temperaturi de 60 de grade Celsius
Spălarea rufelor la 60 de grade Celsius garantează dispariţia virusurilor. Sursa foto: profimediaimages.ro

Pentru a evita o infectare cu coronavirus experţii în epidemioligie sfătuieşte populaţia să spele la maşina de spălat la programele în care apa folosită are peste 60 de grade Celisus. Astfel virusurile vor fi eradicate.

Spălarea rufelor la 60 de grade Celsius garantează dispariţia virusurilor

Pentru o protecţie cât mai mare a infectării cu coronavirus hainele trebuiesc şi ele dezinfectate. Cea mai bună metodă este spălarea cu apă fierbinte.

Spălarea hainelor la maşina de spălat pe pragramele cu apă caldă de minim 60 de grade Celsius garantează dispariţia virusurilor, ştiindu-se faptul că virusul COVID-19 nu rezistă la temperaturi ridicate.

Nu strănutaţi şi nu tuşiţi în haine

Potivit ultimelor informaţii, specialiştii recomandă populaţiei să nu tuşească sau să strănute în haine. Dacă totuşi se întâmplă, aceste trebuiesc spălate urgent.

Pentru o protecţie şi mai bună, specialiştii recomandă, pe lângă un program lung cu apă de minim 60 de grade, să se aduge şi o cană de oţet în maşina de spălat.

De asemenea, după ce rufele au fost spălate în condiţiile de mai sus, este recomandat ca acestea să fie călcate cu fierul de călcat cu o temperatură mai mare, astfel având garanţia că orice virus dispare, iar hainele pot fi purtate în siguranţă.

Medicii epidemiologi au anunţat că şi încălţămintea ar putea fi purtător de COVID-19. Şi aceasta ar putea fi spălată în aceleaşi condiţii la maşinile de spălat.

Da, putem să aducem și pe talpa pantofului în casă, doar că noi știm deja foarte bine că atunci când ajungem acasă ne descălțăm, după care mergem și ne spălăm pe mâini.

 Nu are un impact foarte mare dacă este pe talpa pantofului pentru că noi niciodată nu vom pune mâna pe jos, să ștergem parchetul cu mâna, după care să mâncăm cu mâna murdară. Acest lucru deja îl știm cu toții.

Igiena mâinilor este foarte importantă în prevenția bolilor infecțioase, inclusiv a infecției cu COVID-19”, a afirmat medicul Andreea Moldovan, medicul Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×