Cum poți curăța telefonul sau laptopul cu bicarbonatul de sodiu. Metodă simplă

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
14/09/2019, 14:00
Cum poți curăța telefonul sau laptopul cu bicarbonatul de sodiu. Metodă simplă
Metoda de curățare pentru laptop folosind bicarbonat de sodiu, una din cele mai eficiente. Sursa foto: mariusciocan.ro

Telefonul și laptopul pot fi curățate mult mai simplu decât îți imaginai, folosind bicarbonatul de sodiu. Este una dintre cele mai simple metode, dar și una din cele mai ieftine soluții. Află din rândurile de mai jos cele mai importante întrebuințări ale bicarbonatului, în afară de utilizarea în preparatele culinare.

Pentru a curăța telefonul sau laptopul, poți folosi bicarbonatul de sodiu

Pentru a curăța ecranul laptopului sau spațiul dintre taste, unde se adună 80% din murdărie și praf, ai nevoie de două linguri de bicarbonat de sodiu și apă. Dizolvă bicarbonatul într-o sticlă cu apă prevăzută cu pulverizator și pulverizează locurile unde s-a adunat cea mai multă mizerie. Atenție! E indicat să ții laptopul închis în momentul în care îl cureți cu bicarbonat.

Și telefoanele pot fi ca noi dacă folosești bicarbonatul. Cu aceeași soluție de apă și bicarbonat poți pulveriza ușor ecranul telefonului, evident când acesta este închis. Șterge repede ecranul cu o cârpă uscată. Bicarbonatul este eficient și pentru curățarea huselor de telefon sau pentru căști, mouse ori alte asemenea obiecte.

curățare laptop cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul este folosit pentru o serie de probleme casnice. Sursa foto: Dr. Oetker

Bicarbonatul, eficient în lupta cu mucegaiul și mirosurile neplăcute

Bicarbonatul este eficient în lupta cu mirosurile neplăcute. Este recunoscut ca un bun dezodorizant. Scoate mirosul neplăcut din tocător, scoate mirosurile urâte din gurile de scurgere, covoare, dulapuri, containere, litiera pisicii, saltea sau chiar încălțăminte și îmbrăcăminte. Una dintre întrebuințările de bază ale bicarbonatului rămâne capacitatea de a scoate petele de ulei și grăsimea de pe orice suprafață.

Pentru a îndepărta petele de ulei sau grăsimea nu trebuie să faci decât să presari puțin praf de bicarbonat peste suprafețele murdărite și să ștergi apoi locul cu o cârpă umedă. Multe femei folosesc această soluție chimică și pentru spălarea rufelor. Se spune că bicarbonatul are rolul de a spori capacitatea detergentului de a curăța hainele. Adaugă o jumătate de cană în compartimentul pentru detergenți al mașinii de spălat și o să vezi că hainele vor ieși din cuvă mult mai curate decât dacă ai folosi doar detergenții lichizi ori praful de spălat.

De asemenea, bicarbonatul curăță podelele, pereții, tapițeria mașinii sau canapelele din casă. Foarte mulți folosesc bicarbonatul și pentru a scăpa de mucegaiul din casă. Prin pulverizarea soluției dizolvate în apă în colțurile casei vei reduce riscul de a se face mucegaiul, iar atunci când e deja târziu, curăță eficient pereții.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×