Bicarbonatul de sodiu, ingredientul minune pentru odorizantul de cameră. Ai nevoie și de ulei esențial

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
04/09/2019, 13:32
Bicarbonatul de sodiu, ingredientul minune pentru odorizantul de cameră. Ai nevoie și de ulei esențial
Odorizant de cameră pe bază de bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este ingredientul minune și pentru odorizantul de cameră! Pe lângă faptul că bicarbonatul de sodiu îți poate curăța cuptorul, bucătăria, baia, acesta îți poate scoate și mirosul urât din casă! Poate deveni un odorizant natural!

Odorizant de cameră pe bază de bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul poate fi folosit ca odorizant natural și foarte ieftin, spre deosebire de cele din comerț care miros frumos, dar nimeni nu știe ce conțin și, în plus, costă destul de mult. Odorizantul pe bază de bicarbonat de sodiu poate fi folosit în baie, în cameră, în frigider și în orice alt loc din casă unde este un miros greu.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Acest odorizant natural nu numai ca emana o aromă plăcută, ci și absoarbe toate mirosurile neplăcute. Este ca un burete care atrage mirosurile grele din casă și le reține, iar în schimb emană un miros plăcut.

Odorizant de cameră pe bază de bicarbonat de sodiu
Odorizant de cameră pe bază de bicarbonat de sodiu

Ingrediente odorizant natural pe bază de bicarbonat de sodiu

  • O ceasca de bicarbonat de sodiu;
  • 15-20 de picaturi de uleiuri esentiale;
  • Ierburi uscate;
  • Un borcan cu capac.

Pasul unu

Ia o ceașcă de bicarbonat de sodiu. Acesta este principalul ingredient al odorizantului făcut în casă. Pune-l în borcanul sau recipientul în care vei păstra odorizantul. Bicarbonatul de sodiu absoarbe cu ușurință toate mirosurile neplăcute lăsând în cameră o aromă proaspătă și curată.

Pasul doi

Adaugă 15 picături de ulei esențial și o lingură de ierburi. Partea cea mai bună este că alegerile tale nu sunt limitate ca în cazul odorizantelor din comerț. Cel făcut în casă poate mirosi de la mentă, până la santal ori pin. Poți utiliza orice mireasmă de la ierburi uscate până la uleiuri esențiale multiple.

Pasul trei

Dacă ai pus toate aceste ingrediente într-un borcan cu capac, atunci începe să le scuturi cu putere astfel încât să se amestece cât mai bine. Poți pune borcanul acolo unde dorești, sau îl poți împărți în mai multe borcane pe care să le distribui după nevoie prin încăperile casei tale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×